Στο 2ο Φεστιβάλ Strong Μe συμμετέχει η ΔΕΠΙΣ του Δήμου Κηφισιάς
Κοινωνία

Στο 2ο Φεστιβάλ Strong Μe συμμετέχει η ΔΕΠΙΣ του Δήμου Κηφισιάς

Η ΔΕΠΙΣ (Δημοτική Επιτροπή Ισότητας) του Δήμου Κηφισιάς συμμετέχει στο 2ο Φεστιβάλ Strong Me για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και θα πραγματοποιηθεί στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων στις 23-25 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, η ΔΕΠΙΣ του Δήμου Κηφισιάς συμμετέχει στην 1η Πανελλαδική Συνάντηση των Δημοτικών Επιτροπών Ισότητας (ΔΕΠΙΣ), που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου. Τη ΔΕΠΙΣ Κηφισιάς θα εκπροσωπήσει και θα είναι ομιλήτρια στο πάνελ η αντιπρόεδρος της ΔΕΠΙΣ Λάουρα Αλιπράντη, δρ. κοινωνιολογίας, διευθύντρια Ερευνών ΕΚΚΕ.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, τo Strong Me, ταξιδεύοντας μήνες σε πόλεις και νησιά της Ελλάδας, διαπίστωσε ότι οι ΔΕΠΙΣ αποτελούν ένα εξαιρετικό και πολύ σημαντικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας, την πρόληψη της και την προαγωγή της ισότητας των φύλων. Ωστόσο σε πολλές περιοχές είτε δεν έχουν συσταθεί, είτε έχουν συσταθεί, αλλά παραμένουν ανενεργές. Ο σκοπός της συνάντησης είναι να ενώσουν τις δυνάμεις τους όλοι οι Δήμοι, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, και να γίνει μία δυνατή επανεκκίνηση με ανταλλαγή απόψεων και ένα πλάνο δράσης.

Οι εισηγήτριες της συνάντησης εκπροσωπούν Δήμους που έχουν ψηφίσει «Σχέδιο Δράσης». Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση με τους/τις εκπροσώπους των Δήμων.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Παρασκευή 23/9:

  • 11:00 – 15:00: (ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ).
  • 1η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΩΝ.
  • 17:00 – 20:00: ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ «ΠΕΣ ΤΗΝ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ».

Σάββατο 24/9 :10:00 – 20:00

  • ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΦΥΛΗΣ ΒΙΑΣ.

Κυριακή 25/9 :10:00 – 15:00

  • HΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΜΦΥΛΗΣ ΒΙΑΣ (ΠΑΙΔΙΑ).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet