Συγκινητική εκδήλωση για τη σφαγή της Χίου και τον Κανάρη στην Κηφισιά
Κοινωνία

Συγκινητική εκδήλωση για τη σφαγή της Χίου και τον Κανάρη στην Κηφισιά

Στις 15 Απριλίου 2019 στην κατάμεστη αίθουσα του δημαρχείου Κηφισιάς η φιλόλογος Λίλα Παπαδημητρίου προσκεκλημένη του Συλλόγου Χίων Κηφισίας και Βορείου Αττικής παρουσίασε ένα ιστορικό documentary για τη σφαγή της Χίου του 1822 και τον Κωνσταντίνο Κανάρη, τον μπουρλοτιέρη του Αιγαίου.

Το ακροατήριο παρακολούθησε με μεγάλη προσήλωση ιστορικές στιγμές της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Η συγκίνηση ήταν, όπως ενημερώνει ο Δήμος Κηφισιάς, έκδηλη στο τέλος της εκδήλωσης. Το ιστορικό documentary έχει ήδη παρουσιαστεί τρεις φορές στη Χίο, καθώς και στο Ολοκαύτωμα των Ψαρρών τον Ιούνιο του 2018 παρουσία της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο αρχιπλοίαρχος κ. Σκανδάλης, ως εκπρόσωπος του αρχηγού του Λιμενικού, ο πανοσιολογιότατος πατέρας Αθανάσιος, εκπρόσωπος του μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου, ο πανοσιολογιότατος πατέρας Βασίλης, οι καθηγητές Πανεπιστημίου κ.κ. Γιαλουρίδης και Σωτηρέλης, ο αντιδήμαρχος Εκάλης, Αχιλλέας Κουρέπης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πόλυ Αστερίου και Έφη Κούτση, οι κοινοτικοί σύμβουλοι Λίλα Δραγώνα και Δημήτρης Σύριος, ο πρόεδρος των βρεφονηπιακών σταθμών και της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, Γιάννης Παντελεάκης και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Βαγγέλης Αυλήτης.

Άκρως τιμητική ήταν η παρουσία της οικογένειας Κανάρη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet