Συνάντηση Αγγ. Παπάζογλου με εργαζόμενους στον Δήμο Κηφισιάς
Κοινωνία

Συνάντηση Αγγ. Παπάζογλου με εργαζόμενους στον Δήμο Κηφισιάς

Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων στον Δήμο Κηφισιάς πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής 12 Απριλίου 2019 η υποψήφια δήμαρχος με τον συνδυασμό Κοινωνία Παρούσα, Αγγελική Παπάζογλου.

Η υποψήφια δήμαρχος άκουσε τα προβλήματα των εργαζομένων και επεσήμανε την αναγκαιότητα της ενημέρωσης και της επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, τόσο πριν τις δημοτικές εκλογές, όσο και μετά από οποιαδήποτε θέση.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων, Παναγιώτης Μαρκοζανές, υπογράμμισε τις δύσκολες συνθήκες εργασίας των συναδέλφων του στις διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες, με απόλυτη προτεραιότητα την κακή κτηριακή κατάσταση του δημαρχείου, την έλλειψη χώρων, καθώς και την έλλειψη μηχανολογικού εξοπλισμού. «Χωρίς εργαλεία πώς να δουλέψουμε» επεσήμανε.

Η κ. Ιωάννα Καρύδη, εργαζόμενη στον τομέα των Δαπανών, τοποθέτησε με απόλυτη σαφήνεια ως βασική προτεραιότητα την έλλειψη οργανογράμματος, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία τόσο των ίδιων των εργαζομένων όσο και των δημοτών.

Την κακή κτηριακή κατάσταση των τριών αμαξοστασίων σε συνδυασμό με την «τραγική» έλλειψη χώρου, ανέφερε ως μείζον πρόβλημα δυσλειτουργίας ο κ. Γιώργος Φέρρας, οδηγός αυτοκινήτων καθαριότητας.

Η κ. Αλεξάνδρα Τριβέλα τοποθετήθηκε περισσότερο στην υποστελέχωση των τμημάτων, ιδιαίτερα εκείνων στις οικονομικές υπηρεσίες. Αναφέρθηκε, επίσης, στις «ειδικές» εργασιακές σχέσεις αρκετών εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή με συμβάσεις προγραμμάτων από το ΕΣΠΑ.

Στο χωροταξικό στάθηκε και η κ. Ντιάνα Τσιριμιάκου, διοικητικός υπάλληλος, τονίζοντας ότι η έλλειψη αξιοπρεπών χώρων εργασίας επηρεάζει κατά πολύ την ψυχική τους διάθεσή, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντάσεις συχνά μεταξύ τους, αλλά και στις συναλλαγές τους με τους δημότες.

Για το οργανόγραμμα μίλησε και η κ. Μαρία Αργυροπούλου, οδηγός, τονίζοντας την έλλειψη σωστού καταμερισμού εργασίας.

Το σοβαρό πρόβλημα της ποιότητας του νερού στη Νέα Ερυθραία υπογράμμισε ο κ. Νίκος Σαντοριναίος, αναπληρωτής προϊστάμενος στους φύλακες. Η έλλειψη αποχέτευσης, επίσης, αν και δεν αφορά άμεσα τους εργαζόμενους ως εργαζόμενους στον Δήμο, τους αφορά ως κατοίκους της περιοχής.

Τέλος, η κ. Αρετή Τσιλβέα, εργαζόμενη σε παιδικό σταθμό, τόνισε ότι το προσωπικό των παιδικών σταθμών δεν επαρκεί και σε συνδυασμό με την σοβαρή έλλειψη κτηρίων στέγασης, δημιουργεί προβλήματα στις οικογένειες των δημοτών.

Από την πλευρά της η υποψήφια δήμαρχος με τον συνδυασμό Κοινωνία Παρούσα, Αγγελική Παπάζογλου, αφού άκουσε προσεκτικά όλες τις τοποθετήσεις, ζήτησε από τους εκπροσώπους των εργαζομένων, να βοηθήσουν το έργο της, προσκομίζοντας συγκεκριμένα στοιχεία για τις εργασιακές σχέσεις όλων των εργαζομένων στον Δήμο. Ζήτησε, επίσης, στοιχεία για την κτηριακή επάρκεια των υπηρεσιών του Δήμου.

Τέλος, επεσήμανε ότι θεωρεί σοβαρή προϋπόθεση για την επίλυση μιας σειράς προβλημάτων, την συνεχή επικοινωνία μεταξύ τους, από οποιαδήποτε θέση και αν βρεθεί, με σεβασμό στην επιλογή των δημοτών.

Η συνάντηση, που διήρκησε μία ώρα, ολοκληρώθηκε με τους παρόντες να προτείνουν στην υποψήφια δήμαρχο να επισκεφθεί επίσημα τους χώρους εργασίας τους, για να δει και μόνη της αυτά που σήμερα οι ίδιοι της ανέφεραν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet