Συνέδριο «Μέτρα ενεργειακής απόδοσης για δημόσια κτήρια» διεξήχθη στην Κηφισιά
Κοινωνία

Συνέδριο «Μέτρα ενεργειακής απόδοσης για δημόσια κτήρια» διεξήχθη στην Κηφισιά

Ευρωπαϊκό συνέδριο με θέμα την προώθηση μέτρων ενεργειακής απόδοσης στα δημόσια κτήρια διοργάνωσε με επιτυχία το ΚΑΠΕ στις 21 Ιουνίου 2018 στο Μουσείο Γουλανδρή στην Κηφισιά. Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου PrioritEE, με τίτλο «Μέτρα ενεργειακής απόδοσης για δημόσια κτήρια: Ένα εργαλείο υποστήριξης αποφάσεων για τις περιφερειακές και τις τοπικές Δημόσιες Αρχές» παρακολούθησε μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων, μεταξύ των οποίων και 35 εκπρόσωποι ενεργειακών κέντρων, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, δημοτικών και περιφερειακών Αρχών από την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Κροατία και την Ελλάδα.

Το PrioritEE χρηματοδοτείται από την Ε.Ε., στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος Ευρωπαϊκής Συνεργασίας για τη Μεσόγειο «Interreg MED programme 2014-2020» και βρίσκεται ήδη στο δεύτερο χρόνο υλοποίησής του. Σκοπός του έργου είναι η ενίσχυση των ικανοτήτων χάραξης πολιτικής και στρατηγικού σχεδιασμού των τοπικών και περιφερειακών αρχών σε θέματα ενεργειακής διαχείρισης κτιρίων σε χώρες της Μεσογείου.

Στο Συνέδριο απηύθυνε χαιρετισμό ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος παρουσίασε τις προσπάθειες του Δήμου στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας στα κτήρια και στον ηλεκτροφωτισμό, αναφέροντας ότι ο Δήμος Κηφισιάς έχει τιμηθεί με το χρυσό βραβείο στα Best City Awards 2017, ενώ τόνισε ότι η γραφειοκρατία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των Δήμων για την υλοποίηση των έργων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet