Συνεχίζεται η «Άνοιξη Τεχνών» στον Δήμο Κηφισιάς
Κοινωνία

Συνεχίζεται η «Άνοιξη Τεχνών» στον Δήμο Κηφισιάς

Κέντρισε το ενδιαφέρον των πολιτών η «Άνοιξη Τεχνών», η οποία πραγματοποιείται κάθε Σάββατο μέχρι τις 13 Ιουνίου 2015 στον φιλόξενο χώρο της Έπαυλης Δροσίνη (Αγ. Θεοδώρων και Κυριακού) και οργανώνεται από το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς.

Στη δεύτερη εκδήλωση πεζογράφοι και ποιητές είχαν τη χαρά να μοιραστούν το έργο τους με τους επισκέπτες και να τους ταξιδέψουν σε λογοτεχνικά μονοπάτια.

Την παρουσίαση των λογοτεχνών έκανε ο πρόεδρος Πολιτισμού και Αθλητισμού του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» Δήμου Κηφισιάς Σταύρος Ζαπάντης. «Πριν από περίπου 100 χρόνια ο Δημήτριος Βικέλας, του οποίου το όνομα δόθηκε τιμής ένεκεν στο ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού, μαζί με τον Γεώργιο Δροσίνη ίδρυσαν τον “Σύλλογο προς διάδοσιν Ωφέλιμων Βιβλίων”. Εκατό χρόνια μετά, βρισκόμαστε ακριβώς στον ίδιο χώρο και προσπαθούμε να επιτελέσουμε τον ίδιο στόχο» τόνισε  ο κ. Ζαπάντης μιλώντας για τον καινούργιο θεσμό που φιλοδοξεί να συνεχιστεί για πολλά χρόνια και να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για τη λογοτεχνική ανάπτυξη του τόπου.

Η πρώτη παρουσίαση έγινε από τη συγγραφέα Έρικα Αθανασίου η οποία σύστησε στους παρευρισκόμενους το βιβλίο της με τίτλο «Η καταραμένη βρύση». Η συγγραφέας μίλησε για το μυστήριο που ξεδιπλώνεται στις σελίδες του εφηβικού βιβλίου της, μια άνοιξη, σε ένα χωριό της Πελοποννήσου. Μάλιστα η κα Αθανασίου δεν περιορίστηκε στην παρουσίαση του βιβλίου αλλά άνοιξε διάλογο με τη νεολαία προσπαθώντας να ανακαλύψει τα ενδιαφέροντα των νέων αλλά παράλληλα να τους κεντρίσει και το ενδιαφέρον.

Τη σκυτάλη της λογοτεχνικής εκδήλωσης ανέλαβε στη συνέχεια η αρθρογράφος – συγγραφέας Λώρη Κέζα, η οποία παρουσίασε το βιβλίο της με τίτλο «Τα Κατορθώματα της Ρόζας Δελλατόλα: Υπόθεση LAURUS». Η συγγραφέας ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο δομείται ένα μυθιστόρημα με επίκεντρο μια πόλη.

Η «Άνοιξη Τεχνών» έκλεισε με τον ποιητή Αριστογείτονα Χαραλαμπάκη, ο οποίος παρουσίασε τις δέκα ποιητικές συλλογές του με τίτλους όπως «Η χελιδονοφωλιά», «Κουβεντούλα με το φεγγάρι», «Το χρυσάφι του κόσμου» και άλλες και απήγγειλε αρκετά ποιήματά του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet