Συνοικιακά Συμβούλια σε 6 συνοικίες της Κηφισιάς
Κοινωνία

Συνοικιακά Συμβούλια σε 6 συνοικίες της Κηφισιάς

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 οι εκλογές για τους αντιπροσώπους των Συνοικιακών Συμβουλίων του Δήμου Κηφισιάς.

«Η Τοπική Δημοκρατία ολοκληρώνεται σταδιακά στον Δήμο μας. Η αρχή για την επαναλειτουργία των Συνοικιακών Συμβουλίων στον Δήμο Κηφισιάς, έγινε την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, μετά από 30 χρόνια», τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η διοίκηση του Δήμου.

Κάτω Κηφισιά, Κεφαλάρι, Άνω Κηφισιά,  Αλώνια, Αδάμες και  Πολιτεία εξέλεξαν τους αντιπροσώπους τους για τα Συνοικιακά Συμβούλια, τα οποία με τη γνωμοδοτική τους δράση μπορούν, όπως σημειώνει ο Δήμος, «να βοηθήσουν το δημοτικό έργο». Οι προτάσεις τους θα προωθούνται στο Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς και στη διοίκηση του Δήμου.

Στις συνοικιακές εκλογές προσήλθαν 854 πολίτες του Δήμου Κηφισιάς. Στην Κάτω Κηφισιά ψήφισαν 197, στο Κεφαλάρι 175, στις Αδάμες 172, στα Αλώνια 115, στην Άνω Κηφισιά 98 και στην Πολιτεία 97.

Ο Δήμος Κηφισιάς και ο δήμαρχος, Γιώργος Θωμάκος, συγχαίρουν, μέσω της ανακοίνωσης, τους αντιπροσώπους  που εξελέγησαν, αλλά και τους πολίτες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία. Συγχαρητήρια δίνουν, επίσης, στον υπεύθυνο Τοπικής Δημοκρατίας του Δήμου, Γιώργο Τσούλο, στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και στο προσωπικό του Δήμου που εργάστηκε στις εκλογές. «Επιδιώκουμε τη στενή συνεργασία με τα νεοεκλεγέντα Συνοικιακά Συμβούλια, για ακόμα μεγαλύτερη προσέγγιση των πολιτών και των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας» τονίζει η διοίκηση του Δήμου.

Όλα τα μέλη των νέων συμβουλίων εκλέχθηκαν ανεξάρτητα και από ενιαίο ψηφοδέλτιο και όπως σημειώνει ο Δήμος, «οι συγκεντρωτικές, παλαιοκομματικές και παραγοντίστικες νοοτροπίες του χθες, δίνουν σταδιακά τη θέση τους στις συμμετοχικές διαδικασίες του σήμερα».

Προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε σχέση με τους εκλογικούς καταλόγους οφείλονται, σύμφωνα με τη διοίκηση, στα διαφορετικά όρια των εκλογικών τμημάτων για τα Συνοικιακά Συμβούλια σε σχέση με αυτά των Εθνικών Εκλογών.

Οι πολίτες των υπολοίπων συνοικιών του Δήμου θα εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους στα Συνοικιακά Συμβούλια τον Ιανουάριο του 2018. Συγκεκριμένα, κάλπες θα στηθούν στις 28 Ιανουαρίου 2018 στη Νέα Ερυθραία (Συνοικισμός, Καστρί, Μορτερό, Εθνικιστών & Αναπήρων), στην  Εκάλη και στις περιοχές Νέα Κηφισιά (Ελαιών – Ούλεν), Νέα Κηφισιά (Ελαιών – Δρυμώνος) και Εργατικές Πολυκατοικίες Κηφισιάς.

Η διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς τονίζει σχετικά: «Η δημοτική Αρχή φέρνει στο προσκήνιο τον πολίτη. Το 2015 οι πολίτες κλήθηκαν να συμμετάσχουν στις Συνοικιακές Συνελεύσεις, δημοκρατικός θεσμός που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Το 2016 υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας, ο Συμμετοχικός Προϋπολογισμός όπως και τα έργα που πρότειναν οι πολίτες. Τονίζουμε ότι οι γνωστές σε όλους Συνοικιακές Συνελεύσεις θα συνεχιστούν με κανονικό ρυθμό. Με τη συμμετοχή των πολιτών και όσων φορέων πιστεύουν πραγματικά στην Τοπική Δημοκρατία, θα καθιερωθούν και τα Συνοικιακά Συμβούλια στον Δήμο της Συμμετοχής και της Αισιοδοξίας, της Ελπίδας και της Καινοτομίας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet