Σε Άνω Κηφισιά & Εκάλη συνεχίστηκαν οι συνοικιακές συνελεύσεις
Κοινωνία

Σε Άνω Κηφισιά & Εκάλη συνεχίστηκαν οι συνοικιακές συνελεύσεις

Συνεχίζεται ο διάλογος με τους πολίτες μέσα από τις συνοικιακές συνελεύσεις στον Δήμο Κηφισιάς, με την Άνω Κηφισιά και την Εκάλη να έχουν την… τιμητική τους για τον Μάιο.

Μάλιστα, μέσα από τις συγκεριμένες συνοικιακές συνελεύσεις ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ανακοίνωσε ότι η διοίκηση θα επιχειρήσει την εφαρμογή του συμμετοχικού προϋπολογισμού. Ο νέος προϋπολογισμός θα κατατεθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Νοέμβριο του 2015 και μέχρι τότε θα δίνεται η δυνατότητα τους ενεργούς πολίτες, μέσω των συνοικιακών συνελεύσεων, να καταθέτουν τις προτάσεις τους για το πού και πώς θα ήθελαν να διατεθούν κάποια κονδύλια για τη συνοικία τους (δράσεις, υπηρεσίες, έργα).

Για το επόμενο βήμα της δημοτικής αρχής, τη δημιουργία συνοικιακών συμβουλίων, έκανε λόγο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και προεδρεύων των συνελεύσεων Γιώργος Τσούλος, ο οποίος επεσήμανε ότι ο νέος θεσμός θα αποτελέσει την πιο ζωντανή γέφυρα μεταξύ διοίκησης και πολιτών.

Στη συνοικιακή συνέλευση η οποία πραγματοποιήθηκε στη συνοικία Άνω Κηφισιάς (5ο Δημοτικό Σχολείο), τέθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής θέματα:

  1. Η επίσπευση της επιδιόρθωσης των πεζοδρομίων, καθώς και η δημιουργία διαγράμμισης συγκεκριμένων επικίνδυνων σημείων.
  2. Η ολοκλήρωση του Δικτύου Αποχέτευσης και η εξέταση του ενδεχομένου διευκόλυνσης  στο  οικονομικό κόστος  των συνδέσεων.
  3. Η επέκταση των χώρων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Κηφισιάς. Επίσης, δόθηκαν ευχαριστήρια στον Δήμο Κηφισιάς και τις Υπηρεσίες του για την επισκευή της στέγης του σχολείου.
  4. Η αναγκαιότητα οι Συνοικιακές Συνελεύσεις να  είναι  θεσμοθετημένες  και  όχι  απλή  ανταλλαγή  απόψεων.
  5. Η επιδιόρθωση οργάνων της  παιδικής  χαράς  στην οδό Αγίου  Νεκταρίου.
  6. Η δημιουργία πλατείας στη συνοικία, ενώ ένα κομμάτι του Άλσους του Κεφαλαρίου να  μετατραπεί  σε  περιβαλλοντικό  πάρκο,  εντασσόμενο  σε  ευρωπαϊκό  πρόγραμμα.

Στη Συνοικιακή Συνέλευση η οποία πραγματοποιήθηκε στο εντευκτήριο της Εκάλης, με τη συμμετοχή των κατοίκων που διαμένουν κάτω από τη Λεωφόρο Θησέως, τέθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής θέματα:

  1. Η επαναλειτουργία του Γυμνασίου  Εκάλης.
  2. Να ζητηθεί σχολικός φύλακας για το Δημοτικό Σχολείο Εκάλης, καθώς και ενεργειακή  αναβάθμιση  του  σχολείου.
  3. Η καθαριότητα, η αποκομιδής κηπαίων, αλλά και οι καθαρισμοί οικοπέδων της περιοχής.
  4. Το αίτημα διατήρησης του Αστυνομικού Τμήματος Εκάλης.
  5. Τα σημεία όπου υπάρχουν λακκούβες στο οδόστρωμα, προκειμένου να προγραμματισθεί η επισκευή τους.
  6. Ο καθαρισμός του ρέματος Ακακίας, ο οποίος έχει ήδη προγραμματισθεί την Κυριακή 7 Ιουνίου.
  7. Η ενημέρωση των πολιτών για την πορεία του δευτερεύοντος αποχετευτικού δικτύου Δ.Ε. Εκάλης Δ. Κηφισιάς και εξέφρασαν τις απόψεις τους για τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet