Συντήρηση – ανακατασκευή πεζοδρομίων στη Ν. Ερυθραία
Κοινωνία

Συντήρηση – ανακατασκευή πεζοδρομίων στη Ν. Ερυθραία

«Με ζήλο και πραγματικό ενδιαφέρον συνεχίζουμε στη Νέα Ερυθραία και συγκεκριμένα στον Συνοικισμό Εθνικιστών και Αναπήρων, τη συντήρηση – ανακατασκευή των πεζοδρομίων μας, με σκοπό και στόχο να εξασφαλίσουμε την ομαλή και απρόσκοπτη κυκλοφορία των πεζών» σημειώνει ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ν. Ερυθραίας & Ύδρευσης, Μιχάλης Καυγαλάκης.

Επίσης, όπως αναφέρει, προχωρά η κατασκευή νέων πεζοδρομίων προκειμένου «να βελτιώσουμε και αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής, καθώς και την ασφάλεια των συμπολιτών μας».

Η συγκεκριμένη εργολαβία, η οποία χρηματοδοτείται με ιδίους πόρους του Δήμου (μελέτη 2018) περιλαμβάνει σε πρώτη φάση νέα κατασκευή – συντήρηση και ανακατασκευή πεζοδρομίων επί των οδών και κεντρικών αρτηριών Αίαντος και Σκουφά, όπου «χρόνια είχαν «μείνει στο περιθώριο», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος.

Επίσης, εργασίες γίνονται και σε κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους, για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη διέλευση των πεζών των συγκεκριμένων οδών.

Σκοπός των παρεμβάσεων είναι:

  • Η λειτουργική αναβάθμιση των πεζοδρομίων.
  • Η αύξηση – εξασφάλιση της ασφάλειας στην κίνηση των πεζών.
  • Η βελτίωση του δικτύου κίνησης των πολιτών σε όλες τις συνοικίες της Δημοτικής Ενότητας της Νέας Ερυθραίας.

Οι παρεμβάσεις αυτές γίνονται τοπικά σε σημεία όπου υπάρχουν πολλές και μεγάλες φθορές, σε ανύπαρκτα πεζοδρόμια και σε σημεία που έχουν επισημανθεί από αιτήσεις των δημοτών, αιτήματα Συνοικιακών Συνελεύσεων και επισημάνσεις – υποδείξεις από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Για τις εργασίες αυτές, σύμφωνα με τον κ. Καυγαλάκη, κατά τη διάρκεια της εργολαβίας θα επισκευάζονται και όσα τμήματα πεζοδρομίων κρίνει – εκτιμά η Υπηρεσία ότι πρέπει να παρέμβει, για την υλοποίηση και ολοκλήρωση του σκοπού του έργου και μέχρι εξαντλήσεως των μελετών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet