Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου: Η αυθαιρεσία του Δήμου Κηφισιάς με τα «plexiglass» στα δημοτικά δεν καταπολεμά την Covid-19
Κοινωνία

Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου: Η αυθαιρεσία του Δήμου Κηφισιάς με τα «plexiglass» στα δημοτικά δεν καταπολεμά την Covid-19

Με αφορμή την τοποθέτηση προστατευτικών «plexiglass» στα θρανία των δημοτικών σχολείων του Δήμου Κηφισιάς, για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού, ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου κάνει λόγο «για αυθαιρεσία από μέρους της διοίκησης, που δεν εξασφαλίζει την προστασία της υγείας των μαθητών και εκπαιδευτικών».

Ειδικότερα, ο Σύλλογος αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου ενημερώθηκε, από διευθυντές και εκπαιδευτικούς-μέλη του, ότι ο Δήμος Κηφισιάς αποφάσισε την τοποθέτηση μονάδων διαχωριστικών «plexiglass», πάνω στα υπάρχοντα θρανία των Δημοτικών Σχολείων, κατόπιν γνωμοδότησης Τοπικού Ιατρικού Συμβουλίου του Δήμου Κηφισιάς.

Μάλιστα, σε ορισμένα Δημοτικά σχολεία του Δήμου Κηφισιάς έχουν ήδη τοποθετηθεί, ενώ ασκούνται πιέσεις για την τοποθέτησή τους και στα υπόλοιπα σχολεία, τη στιγμή που η τοποθέτησή τους:

  • Δεν προβλέπεται μέχρι στιγμής από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ως προληπτικού μέτρου κατά της διασποράς της Covid-19 στις σχολικές μονάδες και δεν έχει έγκριση από τον ΕΟΔΥ,
  • Δεν έχει σχετική έγκριση της δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας ή του ΥΠΑΙΘ.
  • Δεν προβλέπεται από τις  προδιαγραφές των θρανίων του ΚτΥπ «Δ.Σ. Νο 3» και «Δ.Σ. Νο 4» που έχουμε στα σχολεία μας.

Με δεδομένη τη σοβαρότητα του ζητήματος, θεωρούμε ότι τα μέτρα και τα πρωτόκολλα για την πρόληψη της διασποράς της Covid-19 στα Σχολεία δεν μπορεί να καθορίζονται από γνωμοδοτήσεις τοπικών φορέων και τοπικών συμβουλίων, ούτε να επαφίενται στην πρωτοβουλία και στο φιλότιμο κάθε δημοτικής αρχής.

Όσα διαχωριστικά «plexiglass» κι αν τοποθετηθούν στα θρανία των μαθητών μας, οι τάξεις των σχολείων μας θα εξακολουθούν να έχουν 25 μαθητές και το 1/3 των εκπαιδευτικών θα εξακολουθεί να μετακινείται σε δύο και τρία σχολεία για να συμπληρώσει ωράριο.

Κι επειδή η ζωή του κάθε μέλους της σχολικής κοινότητας (μαθητών, εκπαιδευτικών, εργαζομένων, γονέων) μετρά, διεκδικούμε:

  • Μείωση μαθητών ανά τμήμα (έως 15 μαθητές).
  • Μαζικά δωρεάν και τακτικά τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
  • Εμβολιασμό κατά προτεραιότητα όσων εκπαιδευτικών και γονέων  μαθητών ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet