Τα μέτρα ελαφρύνσεων για επιχειρήσεις και δημότες στον Δήμο Κηφισιάς
Επιχειρήσεις – Αγορά

Τα μέτρα ελαφρύνσεων για επιχειρήσεις και δημότες στον Δήμο Κηφισιάς

Ομόφωνα ψηφίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς, στη διά περιφοράς συνεδρίαση της Τετάρτης 8/4, οικονομικές ελαφρύνσεις για όλες τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές λόγω του κορωνοιού «Covid-19», αλλά και για απαλλαγές τροφείων για όσο διάστημα μένουν κλειστοί οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, με εισήγηση του δημάρχου, Γιώργου Θωμάκου.

Το πακέτο των εκτάκτων οικονομικών ελαφρύνσεων επεξεργάστηκαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Ευάγγελος Αυλήτης, σε συνεργασία με τη διεύθυνση Οικονομικών. «Στηρίζουμε τους επαγγελματίες και τις οικογένειες οι οποίες πλήττονται από τα απαραίτητα μέτρα που είναι σε ισχύ για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ευχαριστώ όλες τις υπηρεσίες της διεύθυνσης Οικονομικών για την άριστη και αποτελεσματική συνεργασία», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Ειδικότερα στην προαναφερόμενη συνεδρίαση ψηφίστηκαν:

  1. Η απαλλαγή καταβολής δημοτικών τελών σε επιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής και διασποράς του κορωνοιού «Covid-19». Η απαλλαγή αφορά τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, καθώς και το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού.
  2. Η αναστολή του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισµού των καταστηµάτων υγειονοµικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) από λήψεως των µέτρων και έως 31/8/2020.
  3. Η απαλλαγή των µισθωµάτων κυλικείων – καφέζαχαροπλαστείων που εκµισθώνει ο ∆ήµος για το διάστηµα ολικής παύσης λειτουργίας τους.
  4. Η απαλλαγή πληρωµής τροφείων για τα παιδιά που φοιτούν στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθµούς του ∆ήµου Κηφισιάς λόγω εκτάκτων µέτρων αντιµετώπισης του κορωνοϊού «Covid-19».

«Ο Δήμος Κηφισιάς στέκεται στο πλευρό των επαγγελματιών και όλων των πολιτών του Δήμου μας που δοκιμάζονται αυτή τη περίοδο» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet