Την αδιαφορία για την κατάσταση των σχολείων καταγγέλλει η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Κηφισιάς
google.com/maps
Κοινωνία

Την αδιαφορία για την κατάσταση των σχολείων καταγγέλλει η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Κηφισιάς

Ο θάνατος ενός μαθητή και ο τραυματισμός των συμμαθητών του σε σχολείο στις Σέρρες προκάλεσε την αντίδραση και του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Κηφισιάς, το οποίο δηλώνει «πλημμυρισμένο από οργή και αγανάκτηση». Μάλιστα, η Ένωση καταγγέλλει την αδιαφορία των δημοτικών αρχών της Κηφισιάς για την κατάσταση των σχολείων στην πόλη.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος σημειώνει:

«Ως Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων αισθανόμαστε ανήμποροι να βρούμε τις λέξεις για να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια, τους συμμαθητές και τους εκπαιδευτικούς τόσο του αδικοχαμένου 12χρονου μαθητή, αλλά και των άλλων δύο τραυματισμένων συμμαθητών του!!

Αναρωτιόμαστε όμως για το περίσσιο θράσος των υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών που αναζητούν ευθύνες σε άλλους, όταν την ίδια στιγμή μειώνουν τα κονδύλια για τη δημόσια εκπαίδευση, ενώ παράλληλα πέρασαν την ευθύνη της συντήρησης των σχολείων στους δήμους χωρίς ούτε 1 ευρώ επιπλέον χρηματοδότηση!!!!

Αναρωτιόμαστε για το περίσσιο θράσος όλων των υπευθύνων που ακόμα και μετά από ένα τόσο τραγικό γεγονός συνεχίζουν την τακτική της αλληλομετάθεσης των ευθυνών, διαγράφοντας τις δικές τους ευθύνες.

Εμείς, οι γονείς δηλώνουμε ότι δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια!

Δεν είναι της μοίρας μας γραφτό να ζούμε έτσι!

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα δεχθούμε  εν έτει 2022 να στέλνουμε τα παιδιά μας σε σχολεία που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε την ασφάλειά τους.

Ως Ένωση Γονέων Κηφισιάς δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχτούμε:

  • Τις τοποθετήσεις των μελών της εκάστοτε δημοτικής πλειοψηφίας του Δήμου Κηφισιάς, όπου χωρίς ενοχές αποδέχονται την πιθανή ακαταλληλότητα των σχολικών κτιρίων προκειμένου να μην προχωρήσουν στον αναγκαίο έλεγχο αντισεισμικής θωράκισης.
  • Την αδιαφορία για την κατάσταση του 4ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς, που σε κάθε βροχή πλημμυρίζει και είναι σε κίνδυνο η ζωή παιδιών και εκπαιδευτικών.
  • Την αδιαφορία για την κατάσταση του 10ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς προκειμένου να ασκηθεί πίεση στον εργολάβο και για τις πλημμύρες αλλά και τη θέρμανση του σχολείου.
  • Την επαναλαμβανόμενη κατάσταση στο 3ο Δημοτικό Κηφισιάς, με τις πόρτες να πέφτουν και την αδιαφορία για τον έλεγχο σχετικά με τον αμίαντο και την έκταση που υπάρχει στο σχολείο.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε  σήμερα να αντιμετωπίζονται τα σχολεία με τους τραγικούς όρους του σχολείου στις Σέρρες. Δεν θα συνέβαινε αυτό αν ο στοιχειώδης έλεγχος και οι επισκευές για τη λειτουργία των σχολείων γινόταν από το καλοκαίρι, όπως πάγια ζητούν γονείς και εκπαιδευτικοί. Αν γινόταν με ευθύνη του κράτους ή τουλάχιστον σε μέρες που το σχολείο ήταν κλειστό.

Τελικά ποιος αποφασίζει και ποιος παίρνει την ευθύνη για ζητήματα που αφορούν τα σχολικά κτίρια, δηλαδή τα κτίρια που τα παιδιά μας περνούν τη μισή τους μέρα;

Η ασυνέπεια και η αδιαφορία των υπευθύνων προκαλεί τέτοια γεγονότα.

Η αποφασιστικότητα και η πρωτοβουλία των γονιών του 1ου Δημοτικού Νέας Ερυθραίας, που εξασφάλισαν την αποκατάσταση του σχολείου, αποτελεί παράδειγμα για όλους μας.

Καλούμε όλους τους γονείς την αγανάκτηση που ένιωσαν με το άκουσμα της τραγικής είδησης, να την μετατρέψουν σε δημιουργική δράση!

Γιατί ησυχία κάνουμε όταν τα παιδιά κοιμούνται, όχι όταν χάνουν τη ζωή τους σε επικίνδυνα σχολικά κτίρια εξαιτίας της κρατικής αναλγησίας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet