Τη συνεργασία των πολιτών για την πυροπροστασία της πόλης ζητεί ο Δήμος Κηφισιάς
Κοινωνία

Τη συνεργασία των πολιτών για την πυροπροστασία της πόλης ζητεί ο Δήμος Κηφισιάς

Τη συνεργασία των πολιτών για την αντιπυρική προστασία της πόλης ζητεί ο Δήμος Κηφισιάς.

Συγκεκριμένα, ζητεί από τους πολίτες να σταματήσουν την άναρχη εναπόθεση κηπαίων και ογκωδών απορριμμάτων, όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση του Δήμου:

Ο Δήμος Κηφισιάς και η Πολιτική Προστασία του Δήμου κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, αλλά και των έντονων και απρόβλεπτων καιρικών φαινομένων βρίσκονται σε επιφυλακή 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και εκτελούν νυχτερινές περιπολίες σε Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία. 
Έχουμε ήδη προχωρήσει στον καθαρισμό τριών ρεμάτων στην Κάτω Κηφισιά και την Πολιτεία, τον καθαρισμό του δάσους Κεφαλαρίου και συνεχίζουμε με το δάσος Φασίδερη.
 
Από την 1η Ιουλίου έως και σήμερα 10 Αυγούστου έχουν πραγματοποιηθεί 800 δρομολόγια των φορτηγών του Δήμου για την απομάκρυνση κηπαίων και ογκωδών αντικειμένων και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες. Τα πυροφυλάκια είναι εξοπλισμένα και σε επιφυλακή όλο το 24ωρο. 

Απαραίτητη είναι η συνεργασία των πολιτών με τον Δήμο Κηφισιάς για τη διευκόλυνση του έργου της Διεύθυνσης Καθαριότηταςμ αλλά και την προστασία του πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος του Δήμου μας.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων στην Καθαριότητα και την Πολιτική Προστασία του Δήμου μας, με καθαρισμό χιλιάδων φρεατίων, αποψιλώσεις δεκάδων στρεμμάτων, συνεχείς καθαρισμούς ογκωδών, με δράσεις και τα σαββατοκύριακα, η πρωτοφανής σε όγκο και συχνότητα απόρριψη και απόθεση σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους κηπαίων και ογκωδών απορριμμάτων ακυρώνει δυστυχώς στην πράξη κάθε προγραμματισμό και συντονισμό.

Είναι αναγκαίο να σταματήσει η άναρχη εναπόθεση κηπαίων και άλλων ογκωδών (τραπέζια, καρέκλες, στρώματα, καναπέδες, έως και τουαλέτες!) από τα νοικοκυριά, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες. 

Η εναπόθεση αυτή γίνεται αντίθετα από τις γραπτές οδηγίες που πρόσφατα διανεμήθηκαν σε δεκάδες χιλιάδες κατοικίες και δυσχεραίνει την προσπάθεια του Δήμου μας να επαναφέρει την καθαριότητα και την αισθητική της πόλης.  Οι ποσότητες που τις τελευταίες ημέρες αποθέτουν συμπολίτες μας δεν θα μπορούσαν να αποκομισθούν έγκαιρα, ούτε με πολλαπλάσια μηχανήματα από όσα διαθέτουμε. 

Καλούμε τους πολίτες:

• Να μην αφήνουν κηπαία απορρίμματα (φύλλα, γκαζόν) σε κοινόχρηστους χώρους όπως πλατείες, παιδικές χαρές, νησίδες κ.ά. καθώς και σε ελεύθερους χώρους όπως οικόπεδα.
• Να μην βγάζουν κηπαία απορρίμματα όταν ο όγκος τους είναι μεγάλος χωρίς προηγούμενη ενημέρωση της αρμόδιας Διεύθυνσης.
• Να μην ανακατεύουν κηπαία απορρίμματα με ογκώδη αντικείμενα και οικιακά απορρίμματα, κατά την εναπόθεσή τους προς αποκομιδή. Οι ανάμεικτοι όγκοι απορριμμάτων δυσκολεύουν το έργο των συνεργείων καθαριότητας και αποτελούν εστίες μόλυνσης και πυρκαγιών.
• Τέλος, επισημαίνεται πως όλοι οι ιδιοκτήτες οικοπέδων έχουν ειδοποιηθεί για τον καθαρισμό τους και καλούνται εκ νέου να το πράξουν τάχιστα προστατεύοντας την περιουσία τη δική τους και των γειτόνων τους.

Στόχος μας είναι η προστασία του Δήμου και των πολιτών μας.

Ας συνεργαστούμε!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet