Το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς ενέκρινε ομόφωνα τα 7 αιτήματα της σχολικής κοινότητας
Κοινωνία

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς ενέκρινε ομόφωνα τα 7 αιτήματα της σχολικής κοινότητας

Ικανοποιημένη από τα όσα αποφασίστηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς για τα σχολεία της πόλης εμφανίζεται η σχολική κοινότητα. «Το αποτέλεσμα της συνεδρίασης είναι ξεκάθαρα επιτυχία της συστηματικής παρουσίας και δράσης των Συλλόγων Γονέων όλα αυτά τα χρόνια. Η καταγραφή και ανάδειξη των προβλημάτων, η συστηματική παρουσίασή τους, η σταθερή παρουσία των εκπροσώπων των συλλόγων γονέων σε κάθε διαδικασία, ανάγκασε τους αρμόδιους να υπερψηφίσουν τα αιτήματά μας» σημειώνει χαρακτηριστικά το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Κηφισιάς.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, σημειώνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού, αφού οι αποφάσεις λήφθηκαν χωρίς χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους και δεσμεύεται να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις.

Τα επτά αιτήματα των γονέων που έγιναν αποδεκτά από το Σώμα είναι:

1. Έγκριση κονδυλίου προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος στατικής επάρκειας στις σχολικές μονάδες ηλικίας άνω των 40 ετών.

2. Κατάθεση αιτήματος του Δημοτικού Συμβουλίου προς την Οικονομική Επιτροπή προκειμένου να ενημερωθεί για:

  • Το ποσό του ΦΗΧ που έχει εισπραχθεί ανά έτος από το 2010 αποκλειστικά για την Παιδεία.
  • Το ποσό του ΦΗΧ που έχει αποδοθεί ανά έτος από το 2010 αποκλειστικά για την Παιδεία.
  • Το ποσό του ΦΗΧ που πρέπει να αποδοθεί αναλυτικά ανά έτος από το 2010 από τα ποσά που εισπράχθηκαν αποκλειστικά για την Παιδεία.

3. Σε εφαρμογή της εγκυκλίου 45941/11.7.2022 και της απόφασης ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΓΚΡ./82/10488/11-7-2022 να προχωρήσει σε πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας με πόρους του Δήμου όπως έχει τη δυνατότητα. Έτσι οι εργαζόμενοι με ειδικότητα ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ που αυτή την στιγμή καλύπτουν την καθαριότητα θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες στη σίτιση.

4. Δέσμευση για άμεση έναρξη εργασιών για τις προς ανέγερση σχολικές μονάδες: 9ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς, 9ο Δημοτικό Κηφισιάς, 3ο Νηπιαγωγείο Νέας Ερυθραίας, 3ο Δημοτικό Νέας Ερυθραίας, 2ο Γυμνάσιο Κηφισιάς/2ο Λύκειο Κηφισιάς.

5. Μεταστέγαση του 9ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς στο ισόγειο του σχολείου, που αυτή τη στιγμή στεγάζεται το 1ο Δημοτικό Νέας Ερυθραία;.

6. Τοποθέτηση μεμβρανών στα τζάμια των σχολείων σύμφωνα με οδηγία του ΟΑΣΠ.

7. Ετήσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την Ένωση Γονέων κατά την ολοκλήρωση του σχολικού έτους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet