Το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς μεριμνά για θέματα Παιδείας
Κοινωνία

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς μεριμνά για θέματα Παιδείας

Με τα ζητήματα που απασχολούν τα σχολεία του Δήμου Κηφισιάς ασχολήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, το οποίο κατέληξε, κατά πλειοψηφία, σε απόφαση σχετική με τη βελτίωση των σχολικών υποδομών, με την αύξηση των πόρων του Δήμου που διατίθενται για την Παιδεία, με προώθηση δωρεάν δραστηριοτήτων άθλησης και πολιτισμού, με εφαρμογή μέτρων αντιμετώπισης του υποσιτισμού στα σχολεία, και άλλων.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

Ο τομέας της Παιδείας αποτελεί έναν από τους κύριους άξονες πολιτικής στον Δήμο Κηφισιάς. Η δημοτική αρχή προσπαθεί να αναβαθμίσει την εκπαίδευση με τη διαρκή φροντίδα των σχολικών υποδομών αλλά παράλληλα ανοίγει και τον διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς όπως εμπράκτως αποδεικνύεται με τη σύγκλιση της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την Παιδεία (25-2-2015).

Σήμερα στην Κηφισιά λειτουργούν 34 σχολεία. Το σύνολο των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι περίπου 5166 μαθητές. Στρατηγικός στόχος είναι η εξασφάλιση όσο το δυνατόν πληρέστερων υποδομών για την Παιδεία.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στα οικονομικά στοιχεία τονίζοντας πως οι πόροι για την Παιδεία στον Δήμο μας, θα αυξηθούν κατά 20% το 2015.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι ήδη πολιτικός μηχανικός του Δήμου ασχολείται με τα θέματα των κτιριακών υποδομών ενώ δημιουργείται ειδικός φάκελος κάθε σχολείου. Επίσης πρόκειται να διενεργηθεί διαγωνισμός για εργολαβία διετίας όπου ειδικό συνεργείο θα σπεύδει άμεσα για την αποκατάσταση των ζημιών στα σχολεία.

Με την απόφαση (48/2015) ο Δήμος ανέθεσε στην εταιρεία Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (πρώην ΟΣΚ) τη μελέτη και κατασκευή του 10ου  Νηπιαγωγείου και του 9ου Δημοτικού Σχολείου στην Κηφισιά ενώ γίνονται ενέργειες και για την επαναλειτουργία του Γυμνασίου Εκάλης.

Η προσπάθεια αναβάθμισης της εκπαίδευσης συνεχίζεται με προσπάθειες επέκτασης του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και στη Νέα Ερυθραία. Ήδη έχει ξεκινήσει η ενισχυτική διδασκαλία στο Γυμνάσιο και Δημοτικό της Νέας Ερυθραίας.

Ο Δήμος προσπαθεί επίσης να εμπλουτίσει τα σχολεία με καλύτερη υλικοτεχνική υποδομή, έτσι ώστε η παρεχόμενη υπηρεσία εκπαίδευσης να αναβαθμιστεί. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις εξωσχολικές δραστηριότητες και τον σχολικό αθλητισμό.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ακούστηκαν όλες οι προτάσεις των παραβρισκομένων φορέων και σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων και βάσει της εισήγησης που κατατέθηκε, ψηφίστηκε απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet