Το Κέντρο Πρόληψης Προνόη συμμετείχε στα «Κηφισοπαιχνιδίσματα 2015»
Κοινωνία

Το Κέντρο Πρόληψης Προνόη συμμετείχε στα «Κηφισοπαιχνιδίσματα 2015»

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Κηφισιάς «Προνόη» συμμετείχε, για 10η φορά, στην κοινοτική δράση του Δήμου Κηφισιάς «Τα Κηφισοπαιχνιδίσματα», η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Μαΐου 2015.

Σκοπός της συμμετοχής ήταν η ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα πρόληψης των εξαρτήσεων, η ενημέρωσή τους για τις δράσεις του Κέντρου και για τα προγράμματα που πραγματοποιούνται, καθώς και η υλοποίηση δημιουργικής δράσης για τα μικρά παιδιά. Οι μικροί επισκέπτες του περιπτέρου του Κ.Π. «Προνόη» ζωγράφιζαν γεγονότα ή καταστάσεις που τα κάνουν να νιώθουν χαρά και εν συνεχεία, οι ζωγραφιές τους μετατρέπονταν σε σουπλά.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γ. Θωμάκος στο περίπτερο του Κ.Π. ΠρονόηΤην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο βουλευτής Β΄ Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Σταύρος Ζαπάντης και ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Παπαδόπουλος.

Καταμετρήθηκαν περίπου 180 γονείς που επισκέφτηκαν το περίπτερο της «Προνόη» και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα στελέχη του Κέντρου καθώς και τα μέλη του Δικτύου Εθελοντών, ενώ περίπου 250 μικρά παιδιά διασκέδασαν δίνοντας μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας μέσα από τις ζωγραφιές τους και τα καλλιτεχνικά τους δημιουργήματα.

Το Κέντρο «Προνόη» συνεχίζει, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, αδιάκοπα τον αγώνα του στον τομέα της πρόληψης προκειμένου να λειτουργεί ως σημείο αναφοράς της τοπικής κοινωνίας της Κηφισιάς. Οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί απευθύνονται σε όλους τους δημότες με έμφαση τις πληθυσμιακές ομάδες παιδιών, εφήβων, γονέων, ζευγαριών, εκπαιδευτικών και ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη, το Διοικητικό Συμβούλιο και η Επιστημονική Ομάδα ευχαριστούν θερμά τους συμμετέχοντες στις δράσεις του Κέντρου και παραμένουν, όπως αναφέρεται, στη διάθεσή τους για κάθε περαιτέρω συνεργασία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet