Το Κ.Π. «Προνόη» συμμετείχε στο 2ο Φεστιβάλ Ζωής ΟΚΑΝΑ
Κοινωνία

Το Κ.Π. «Προνόη» συμμετείχε στο 2ο Φεστιβάλ Ζωής ΟΚΑΝΑ

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ «Προνόη», συμμετείχε στο 2ο Φεστιβάλ Ζωής του ΟΚΑΝΑ που πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο στο πλαίσιο της Πράξης ΕΣΠΑ «Καμπάνια ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις».

Στο Φεστιβάλ συμμετείχε σύσσωμη η επιστημονική ομάδα του Κ.Π. «Προνόη» η οποία απαρτίζεται από την ψυχολόγο Υγείας, επιστημονικά υπεύθυνη, Σωτηρία Μακαρώνη, την κοινωνική λειτουργό, αν. επιστημονικά υπεύθυνη Διονυσία Γιαννοπούλου, την κοινωνική λειτουργό, Βασιλική Αλεξάκη, την κοινωνική λειτουργό, Αρχοντούλα Αλεξάκη-Αναστασοπούλου.

Στόχος του Φεστιβάλ ήταν να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει όλους τους πολίτες μεταδίδοντας μηνύματα αισιοδοξίας, δημιουργίας, δύναμης και θέλησης. Το κλίμα που επικρατούσε ήταν πολύ θετικό και χαρούμενο, παρακινώντας το κοινό να ακούσει, να ενημερωθεί και να συμμετάσχει.

Τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα του Φεστιβάλ συνέθεσαν τα θεατρικά δρώμενα, οι μουσικές μπάντες θεραπευτικών προγραμμάτων, τα βιωματικά εργαστήρια, οι δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης από τους φορείς καθώς και οι συναυλίες αγαπημένων μας καλλιτεχνών που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου.

Στον χώρο λειτούργησαν ενημερωτικά περίπτερα του ΟΚΑΝΑ, των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής την Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Αττικής («Προνόη», «Παλλάς Αθήνα», «Αθηνά Πολύβουλος» «Άρηξις», «Ίριδα», «Σταθμός», «Οδοιπορικό»), των φορέων όπως ΚΕΘΕΑ («Νόστος-Εξάντας», «Στροφή», «Διάβαση», «Δίκτυο Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης»), Μονάδα Απεξάρτησης Τοξικομανών 18 ΑΝΩ- ΨΝΑ και οι ΜΚΟ («PRAKSIS», «Θετική Φωνή», Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας», «Διογένης», Σύλλογος Θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ, «Γιατροί του Κόσμου»).  Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κ.Π. «Προνόη», η δράση «αποτέλεσε μια μεγάλη προσπάθεια όλων να ανατρέψουμε στερεότυπα και προκαταλήψεις στηρίζοντας μια ολιστική προσέγγιση για την καταπολέμηση των εξαρτήσεων».

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Πρόληψης «Προνόη»,  website: www.pronoi.org.gr, e-mail: [email protected], τηλ: 210 8082673.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet