Το πρόγραμμα της Νέας Αρχής για την ασφάλεια σε Κηφισιά, Ν. Ερυθραία και Εκάλη
Κοινωνία

Το πρόγραμμα της Νέας Αρχής για την ασφάλεια σε Κηφισιά, Ν. Ερυθραία και Εκάλη

Το πρόγραμμά της για την ασφάλεια στις Δημοτικές Ενότητες Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης έδωσε στη δημοσιότητα η δημοτική παράταξη Νέα Αρχή, με υποψήφιο δήμαρχο τον Αλέξη Μακρή.

Σε αυτό η παράταξη αναφέρει τα εξής:

Τα κρούσματα διαρρήξεων και εισβολής σε σπίτια και καταστήματα πληθαίνουν σε επικίνδυνο βαθμό τα τελευταία χρόνια, συνθέτοντας ένα επικίνδυνο μείγμα βίας στον Δήμο μας, που – σύμφωνα με το πλούσιο αστυνομικό δελτίο – συνεχώς αυξάνονται, κάνοντας επιτακτική την ανάγκη όσο ποτέ να ληφθούν μέτρα άμεσα και ουσιαστικά.

Ο Δήμος δεν μπορεί να μείνει θεατής σε όλο αυτό το σκηνικό, επικαλούμενος μόνιμα την αδράνεια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Οι δημότες ζητούν προστασία και δικαιολογημένα, άλλωστε. Οι συνοικίες που βάλλονται ιδιαιτέρως είναι η Κ. Κηφισιά, η Ν. Κηφισιά, η Ν. Ερυθραία και κάποιες φορές η Εκάλη, ενώ υπάρχουν περιστατικά και στις άλλες συνοικίες.

Στα χρόνια της κρίσης επιδεινώθηκε η κατάσταση, κάτι άλλωστε αναμενόμενο και μας έπιασε ως συνήθως απροετοίμαστους. Τι κάνουμε τώρα:

Η ανάθεση της φύλαξης σε εταιρεία, με περιπολίες στην πόλη μας, είναι αναποτελεσματική και πολυέξοδη. Πρώτον, γιατί ο Δήμος μας από πλευράς έκτασης δεν μπορεί να καλυφθεί αποτελεσματικά με περιπολίες κάποιων οχημάτων, τα οποία και κοστίζουν και δεν αποφέρουν σοβαρή αποτροπή του εγκλήματος. Έγινε και σε κάποιους άλλους δήμους και το αποτέλεσμα ή ήταν μηδενικό ή μικρού μεγέθους αποτροπής.

Εμείς, ως Νέα Αρχή, πιστεύουμε στη στατική φύλαξη ανά συνοικία, με δημιουργία τουλάχιστον 350 σημείων φύλαξης, που θα καλύπτουν αν όχι όλη, τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος της πόλης μας. Η ενδοεπικοινωνία μεταξύ τους και ταυτόχρονα η επικοινωνία με την αστυνομία δημιουργεί αποτροπή των εν δυνάμει κακοποιών, ξέροντας ότι η Κηφισιά-Ν. Ερυθραία-Εκάλη φυλάσσονται σοβαρά. Η αποτροπή αυτή μπορεί να αγγίξει νούμερα έως 60%-70%.

Η λύση στη φύλαξη περνά μέσα από την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, με δημιουργία συνεταιριστικής επιχείρησης με αντικείμενο τη φύλαξη. Θα την στελεχώσουμε με προσωπικό από ειδική λίστα ανέργων, προερχόμενη από Κηφισιά-Ν. Ερυθραία. Επίσης, θα δημιουργηθεί ο θεσμός του φύλακα της γειτονιάς.

Δημιουργούμε λοιπόν θέσεις εργασίας (βοηθώντας έτσι την ανάσχεση της τοπικής ανεργίας). Οι ενδιαφερόμενοι, αφού πιστοποιηθούν σε ΚΕΚ και λάβουν τις νόμιμες άδειες, θα μπορούν να φυλάξουν έως σε 150 μέτρα ακτίνα. Η φύλαξη θα είναι οκτάωρη, τις επικίνδυνες ώρες, π.χ. από τις οκτώ το βράδυ έως τις τέσσερις το πρωί.

Δημιουργούμε, λοιπόν, έτσι ένα πλέγμα ασφαλείας στην πόλη μας, δίνοντας και το παράδειγμα και σε άλλους δήμους και θέτοντας σε εγρήγορση ταυτόχρονα και την Πολιτεία.

Η χρηματοδότηση σε ένα τέτοιο μεγαλόπνοο σχέδιο είναι σύνθετη. Ως κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία υπάρχει επιδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια έως 40%. Το υπόλοιπο κόστος μπορεί να καλυφθεί από τρεις πηγές:

1. Από τον Δήμο.
2. Από χορηγούς, μέσω δωρεάς, για μια ασφαλή πόλη που τα οφέλη θα είναι πολλαπλά για όλους μας.
3. Από τους ίδιους τους δημότες, που θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε αυτό το εγχείρημα.

Να σημειώσω ότι η συμμετοχή των δημοτών θα είναι προαιρετική και σε μικρότερο βαθμό, γιατί πρώτα θα εξαντλήσουμε τις άλλες δύο πηγές.

Σίγουρα, ως πρόταση θα βρει δυσκολίες στο ξεκίνημά της. Άλλωστε τίποτα δεν είναι εύκολο, όταν μάλιστα έχεις να αντιμετωπίσεις γραφειοκρατία, δυσπιστία και διάφορες αγκυλώσεις. Σε αυτή την περίπτωση είναι προτιμότερο να το ξεκινάς, να το παλεύεις (επιτυχώς ή όχι), παρά να μείνεις απαθής σε αυτό που γίνεται στα σπίτια των συνδημοτών μας. Εμείς άλλωστε το έχουμε ως δόγμα: Αγωνίσου, πάλεψε και κάποια στιγμή θα δικαιωθείς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet