Το πρόγραμμα της Νέας Αρχής για την ευρυζωνικότητα στον Δήμο Κηφισιάς
Κοινωνία

Το πρόγραμμα της Νέας Αρχής για την ευρυζωνικότητα στον Δήμο Κηφισιάς

Τις προτάσεις της δημοτικής παράταξής του, Νέα Αρχή σε Κηφισιά-Ν. Ερυθραία- Εκάλη, έδωσε στη δημοσιότητα ο υποψήφιος δήμαρχος Αλέξης Μακρής.

Ειδικότερα, ο κ. Μακρής αναφέρει για τη σύγχρονη τεχνολογία και την ευρυζωνικότητα τα εξής:

Με τον όρο ευρυζωνικότητα εννοούμε ένα προηγμένο και καινοτόμο περιβάλλον, από κοινωνική και τεχνολογική άποψη, το οποίο αποτελείται από γρήγορες συνδέσεις με το διαδίκτυο και κατάλληλες δικτυακές υποδομές για την ανάπτυξη νέων ευρυζωνικών εφαρμογών και υπηρεσιών.

Με απλά λόγια:
ΕΥΚΟΛΑ: Διαρκής σύνδεση στο internet, χωρίς πολύπλοκες ρυθμίσεις.
ΓΡΗΓΟΡΑ: Υψηλές ταχύτητες (10-100 φορές της συμβατικής σύνδεσης) για νέες εφαρμογές.
ΣΤΑΘΕΡΑ: Αξιόπιστες ψηφιακές συνδέσεις, με εγγυημένα σταθερά υψηλές αποδόσεις.

Η χώρα μας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ευρυζωνικότητα, την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους πολίτες. Μόνο το 9% των Δήμων της χώρας μας έχουν κάνει αξιόλογα βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο Δήμος μας δυστυχώς και σε αυτό τον τομέα δεν έχει προσπαθήσει να δημιουργήσει τις ανάλογες υποδομές για να συμμετάσχει σε αυτό που λέμε Κοινωνία της Πληροφορίας, στην τελευταία δεκαετία, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ώστε να δεχθεί την τεχνολογία και να την ένταξη στην υπηρεσία του Δημότη.

Αίτια της παραπάνω απραξίας είναι η έλλειψη «ψηφιακού οράματος».

Πώς μπορεί να γίνει αυτό;

Πρώτα να λειτουργήσει δημοτικό ασύρματο Internet, που να καλύπτει το σύνολο της πόλης, εξυπηρετώντας πάνω από 30.000 νοικοκυριά και καταστήματα, με πάνω από 70 κόμβους.

Στη συνέχεια, όλες οι υπηρεσίες της πόλης να είναι συνδεδεμένες μέσω ενός υπερσύγχρονου δικτύου οπτικών ινών (σε αντίθεση με τα καλωδιακά, οι οπτικές ίνες «σηκώνουν» πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες και ασύγκριτα μεγαλύτερο όγκο δεδομένων).

Σε συνάρτηση των αναφερθέντων προϋποθέσεων πρέπει να αναπτυχθεί ένα δι-υπηρεσιακό πρόγραμμα που στόχο θα έχει την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, όσον αφορά τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μέσω ειδικής τηλεφωνικής γραμμής ή μέσω Internet, προωθώντας τυχόν παράπονα στις κατάλληλες υπηρεσίες, οι οποίες θα ενημερώνουν με τη σειρά τους τον δημότη για το πότε ακριβώς θα λυθεί το πρόβλημα, εντός 48 ωρών, καταργώντας έτσι το ρουσφέτι. Το στοίχημα είναι να πετάξουμε τα χαρτιά από τα γραφεία και να έρθει η ώρα για τα ηλεκτρονικά έγγραφα.

Στην πόλη μας, με άνω από 70.000 ενεργό πληθυσμό, κατοικίες άνω των 20.000, επαγγελματικές χρήσεις κοντά στις 7.000, θεωρούμε ότι χρειάζεται άμεσα εκκίνηση, με γοργούς ρυθμούς, εφαρμογής σχεδίου δράσης για τη δημιουργία των σχετικών υποδομών, με σκοπό την ανάπτυξη ευρυζωνικών εφαρμογών.

Στο εγχείρημα αυτό πιστεύουμε, ως Νέα Αρχή, ότι χρειάζεται και η συμμετοχή των δημοτών, για την ανάπτυξη από όλους μας «ευρυζωνικής συνείδησης».

Εμείς ως φιλοσοφία έχουμε τη δημιουργία υποδομών, παρέχοντας έτσι καινοτόμες υπηρεσίες και εφαρμογές στους δημότες.

Στόχος μας είναι και θα είναι η έξυπνη χρήση της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην υπηρεσία του Δημότη. Θέλουμε να θεωρούμε τους εαυτούς μας δημιουργικούς και έτσι να στοχεύουμε στη βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet