Το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Δήμου Κηφισιάς
Κοινωνία

Το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Δήμου Κηφισιάς

Οι αύλειοι χώροι των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Κηφισιάς γέμισαν σήμερα Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 με παιδικές φωνές αλλά και με προσδοκίες για τη νέα σχολική χρονιά. Με την ευκαιρία της καθιερωμένης τελετής του αγιασμού ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ευχήθηκε στις μαθήτριες και στους μαθητές «όρεξη για μάθηση και παιχνίδι», στους καθηγητές «έμπνευση και υπομονή» και στους γονείς «κουράγιο και αντοχές στη δύσκολη ελληνική καθημερινότητα».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, «Με τις καλύτερες προϋποθέσεις, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα, ξεκινά η νέα σχολική χρονιά για τη μαθητική κοινότητα στην Κηφισιά καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες της δημοτικής Αρχής προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων και η δημιουργία ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος για τα παιδιά».

Ο δήμαρχος Κηφισιάς παρέστη στην τελετή του αγιασμού, στο 3ο, 8ο και 9ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς και στο Νηπιαγωγείο Εκάλης, στο 5ο Δημοτικό Κηφισιάς καθώς και στο Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας, δίνοντας τις θερμές ευχές του στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, για καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στους στόχους τους. Επίσης, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής παραβρέθηκαν στην τελετή του αγιασμού και στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη, δείχνοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον της διοίκησης του Δήμου σε θέματα Παιδείας.

Ο κ. Θωμάκος διαβεβαίωσε την εκπαιδευτική κοινότητα πως «η διοίκηση του Δήμου απέναντι σε οποιοδήποτε πρόβλημα βάζει πρωτίστως τις ανάγκες των σχολείων σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη, προκειμένου να υπάρχουν αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες φιλοξενίας και εκπαίδευσης των παιδιών μας. Στην κατεύθυνση αυτή είναι και ο ορισμός υπεύθυνου μηχανικού για τα σχολεία καθώς και η εργολαβία 300.000 ευρώ που αφορά εργασίες συντήρησης και επισκευής στα σχολικά μας κτήρια».

Ο δήμαρχος ανέφερε επίσης ότι φέτος για πρώτη φορά θα υπάρχει παιδίατρος σε σχολικές μονάδες για τις ανάγκες των μαθητών, παράλληλα έχει δρομολογηθεί η δωρεάν συμπλήρωση του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ), που είναι απαραίτητο για την εγγραφή των μαθητών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  καταδεικνύοντας την ευαισθησία του Δήμου όσον αφορά στον μαθητικό πληθυσμό.

Τέλος εξήρε τη συνεργασία με τη σχολική κοινότητα και διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός σε κάθε ενέργειά τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet