Το 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς ετοιμάζει τους μελλοντικούς… πολίτες του κόσμου
Κοινωνία

Το 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς ετοιμάζει τους μελλοντικούς… πολίτες του κόσμου

Περισσότεροι από 450 μαθητές από 12 χώρες θα συμμετέχουν στο Μαθητικό Συνέδριο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (MSKMUN 2020), το οποίο οργανώνεται για δεύτερη χρονιά στο ιστορικό σχολείο του Δήμου Κηφισιάς, το 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς.

Η αυλαία του τετραήμερου Συνεδρίου θα ανοίξει την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020 στις 19:30 σε ένα από τα πιο λαμπερά κτήρια της Κηφισιάς, στο Κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννη Σ. Λάτση», στην πλατεία Κεφαλαρίου (Δηληγιάννη 59).

Πρόκειται για μία σημαντική διοργάνωση του 1ου Γυμνασίου Κηφισιάς σε έναν διεθνή θεσμό υψηλού κύρους που υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Κηφισιάς.

Το δικαίωμα στην υγεία, το ζήτημα της ευθανασίας, το θέμα της εξάλειψης των διακρίσεων του φύλου, καθώς επίσης και θέματα περιβάλλοντος όπως η κλιματική αλλαγή, η εξάλειψη της χρήσης πλαστικών κ.ά. περιλαμβάνονται στην ατζέντα του συνεδρίου, που έχει ως στόχο της ενεργοποίηση των μαθητών σε φλέγοντα ζητήματα της εποχής μας.

Οι μαθητές σύνεδροι για τέσσερις ημέρες, θα αναλάβουν ηγετικούς ρόλους σε μια διαδικασία προσομοίωσης των επιτροπών, αλλά και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Με συζητήσεις αλλά και αντιπαράθεση επιχειρημάτων θα διαπραγματευτούν δυναμικά τις προτάσεις τους αποκτώντας μια βιωματική εμπειρία των διαδικασιών που ακολουθούνται στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η τελετή λήξη του Συνεδρίου θα γίνει την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, στις 12:30, στο αμφιθέατρο του σχολείου (Λεβίδου 42).

Το 2ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών («MSKMUN 2020») του 1ου Γυμνασίου Κηφισιάς διοργανώνεται σύμφωνα με την έγκριση του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής – ΙΕΠ (Απόσπασμα Πρακτικού 36/12-09-2019).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet