Φωτιά στη Νέα Κηφισιά: Λαχτάρησαν οι κάτοικοι της περιοχής – Κάηκαν δύο αυτοκίνητα
newsbomb.gr
Κηφισιά

Φωτιά στη Νέα Κηφισιά: Λαχτάρησαν οι κάτοικοι της περιοχής – Κάηκαν δύο αυτοκίνητα

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής στην Πυροσβεστική όταν ενημερώθηκε για φωτιά στην περιοχή της Νέας Κηφισιάς κοντά στην οδό Καλυφτάκη.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση καθώς στην περιοχή έσπευσαν 6 οχήματα με 13 πυροσβέστες αλλά και εθελοντικές ομάδες ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο για ρίψεις νερού.

Η φωτιά έκαψε χαμηλή βλάστηση αλλά και ελιές που βρίσκονταν στην περιοχή.

Κάποια στιγμή, μάλιστα, οι φλόγες μπήκαν και σε αυλή σπιτιού με αποτέλεσμα να καούν δύο αυτοκίνητα. Ευτυχώς, όμως, χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των πυροσβεστών η φωτιά δεν πλησίασε το οίκημα.

Περίπου μια ώρα μετά την ειδοποίηση για την εκδήλωση της πυρκαγιάς οι πυροσβέστες κατάφεραν να τη θέσουν υπό πλήρη έλεγχο.

Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή της Αττικής είναι στο «πορτοκαλί» – κατηγορία κινδύνου 4 για εκδήλωση πυρκαγιάς για σήμερα, Παρασκευή, σύμφωνα με τον χάρτη που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στην κατηγορία Κινδύνου 4 (Πολύ Υψηλή) ο αριθμός των πυρκαγιών που αναμένεται να εκδηλωθούν, πιθανόν να είναι μεγάλος αλλά, το κυριότερο, κάθε πυρκαγιά μπορεί να λάβει μεγάλες διαστάσεις εφόσον ξεφύγει από την αρχική προσβολή.

Πηγή: newsbomb.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet