Χωρίς αναλώσιμα υλικά τα νηπιαγωγεία στην Κηφισιά – Οι γονείς ζητούν από τον δήμαρχο να τηρήσει τη δέσμευσή του για την έκτακτη επιχορήγηση
Κοινωνία

Χωρίς αναλώσιμα υλικά τα νηπιαγωγεία στην Κηφισιά – Οι γονείς ζητούν από τον δήμαρχο να τηρήσει τη δέσμευσή του για την έκτακτη επιχορήγηση

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κηφισιάς αναφέρει ότι η έκτακτη χρηματοδότηση για την αγορά αναλώσιμων υλικών στα νηπιαγωγεία δεν έχει εκταμιευθεί ακόμη και καλεί τον δήμαρχο, Γ. Θωμάκο, να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της δέσμευσής του.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Γονέων κα Κηδεμόνων τονίζει στη σχετική ανακοίνωσή της:

«Τα τελευταία χρόνια η Ένωση Γονέων καταβάλλει προσπάθεια να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς χρέωσης των γονέων για τα εκπαιδευτικά υλικά των νηπιαγωγείων (χρώματα, πλαστελίνες, ειδικά χαρτιά κ.λπ.). Η κύρια ευθύνη του απαράδεκτου καθεστώτος είναι φυσικά στις κυβερνήσεις που διαχρονικά υπονομεύουν τον δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας.

»Ο Δήμος, μετά από τις διεκδικήσεις της Ένωσης Γονέων, έχει συμφωνήσει να καλύπτει αυτό το κενό. Παρ’ όλα αυτά οι διευθύνσεις των νηπιαγωγείων, χωρίς να αξιοποιούν τα ταμεία της σχολικής μονάδας και χωρίς να απευθυνθούν στον Δήμο, προέτρεξαν και ζήτησαν από τους γονείς είτε να καταβάλουν ποσά, είτε να αγοράσουν υλικά.

»Ο δήμαρχος και ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής δεσμεύτηκαν ότι θα εξετάσουν γιατί δεν αξιοποιούνται τα ήδη υπάρχοντα χρήματα στα ταμεία των σχολικών μονάδων, αλλά και ότι θα ενισχύσουν τη Σχολική Επιτροπή με ένα επιπλέον κονδύλι για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναλώσιμων.

»Ως Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων ενημερώσαμε τους Συλλόγους Γονέων των νηπιαγωγείων για τη δέσμευση του δημάρχου. Ως εκ τούτου οι γονείς δεν προχώρησαν στην προμήθεια των υλικών, όπως άλλωστε έπρεπε να λειτουργήσουν. Όμως η έκτακτη χρηματοδότηση δεν έχει φτάσει στα ταμεία των νηπιαγωγείων και αυτή τη στιγμή υπάρχει πρόβλημα στην υλοποίηση του εκπαιδευτικού έργου.

»Καλούμε τον δήμαρχο να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της δέσμευσής του, δηλαδή την εκταμίευση της έκτακτης επιχορήγησης για την αγορά των αναλώσιμων υλικών των νηπιαγωγείων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet