Μηνυτήρια αναφορά θα υποβάλει ο Δήμος Κηφισιάς στους καταστροφείς του 3ου ΓΕΛ
Κοινωνία

Μηνυτήρια αναφορά θα υποβάλει ο Δήμος Κηφισιάς στους καταστροφείς του 3ου ΓΕΛ

Ο Δήμος Κηφισιάς ανακοινώνει ότι προτίθεται να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών, εναντίον όσων προκάλεσαν ζημιές και φθορές κατά τη διάρκεια κατάληψης στο 3ο ΓΕΛ Κηφισιάς.

«Η έλλειψη σεβασμού στη δημόσια περιουσία προβληματίζει τη δημοτική αρχή και την εκπαιδευτική κοινότητα. Η κοινωνική ανευθυνότητα ή εκδικητικότητα απ’ όπου και αν προέρχεται, εάν δεν θεραπεύεται πρέπει να τιμωρείται» σημειώνει η διοίκηση.

Μετά τη λήξη της κατάληψης ο Δήμος, προχώρησε άμεσα στην αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών, αλλά και στην απολύμανση του σχολικού κτηρίου.

Ειδικότερα, στο σχολικό συγκρότημα καταστράφηκαν υποδομές εξοπλισμού (σπασμένα θρανία, ντουλάπες, καρέκλες, τζάμια κ.ά.), υλικό του σχολείου (στην αίθουσα των καθηγητών ήταν καμένα δημόσια έγγραφα), βανδαλίστηκε το κυλικείο, ενώ στους χώρους του σχολείου υπήρχαν γυαλιά από σπασμένα μπουκάλια.

«Τα σχολεία και ο εξοπλισμός τους ανήκουν σε όλους τους πολίτες και τον ελληνικό λαό. Ο Δήμος χορηγεί τις δαπάνες για τη συντήρηση και τη λειτουργία τους και το κάνει με σεβασμό και αγάπη» προσθέτει η δημοτική αρχή.

Τέλος, ο Δήμος καλεί όποιον γνωρίζει σχετικά με τις προαναφερθείσες φθορές και τις ζημιές να συνεργαστεί και να το καταθέσει.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet