«Ασπίδα» ενάντια σε άνοια και Αλτσχάιμερ στα ΚΑΠΗ Δήμου Κηφισιάς
Κοινωνία

«Ασπίδα» ενάντια σε άνοια και Αλτσχάιμερ στα ΚΑΠΗ Δήμου Κηφισιάς

«Ασπίδα» ενάντια στην άνοια και το Αλτσχάιμερ με τη χρήση νέων τεχνολογιών και πρωτοποριακών επιστημονικών προτύπων προωθεί ο Δήμος Κηφισιάς και στα τέσσερα ΚΑΠΗ, σύμφωνα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου και μετά από πρόταση της διοίκησης.

Επειδή η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, με την εγκατάσταση της εξειδικευμένης εφαρμογής οι ηλικιωμένοι του Δήμου θα εφοδιαστούν, σύμφωνα με ενημέρωση από τον Δήμο, με εργαλεία, αλλά και «παιχνίδια» που θα βελτιώσουν τη μνήμη τους και θα τους διευκολύνουν σε πρακτικά προβλήματα της καθημερινότητάς τους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μέσω νέων ηλεκτρονικών υπολογιστών με οθόνες αφής για κάθε ΚΑΠΗ οι ηλικιωμένοι μπορούν να προσεγγίζουν πρακτικά προβλήματα της καθημερινότητάς τους. Ακόμα οι εφαρμογές παρέχουν έναν χρήσιμο οδηγό φροντίδας ηλικιωμένων κατάλληλο για τους φροντιστές, αλλά και τους επαγγελματίες υγείας δηλαδή το προσωπικό των ΚΑΠΗ. Σε προγράμματα αυτού του είδους περιλαμβάνονται τουλάχιστον 350 συμβουλές πρακτικής διαχείρισης της καθημερινότητας των ηλικιωμένων και 350 ασκήσεις μνήμης, διαδραστικές, κλιμακούμενης δυσκολίας και ανανεωμένες.

Με τα πρωτοπόρα αυτά συστήματα, τα περίπου 850 μέλη των δομών για την Τρίτη Ηλικία του Δήμου Κηφισιάς θα έχουν τη δυνατότητα να παίζουν, να διασκεδάζουν και να κοινωνικοποιούνται ενώ παράλληλα εξασκούν τον εγκέφαλό τους και προφυλάσσονται από άνοια και Αλτσχάιμερ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet