Σεμινάριο εκπαιδευτικών 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς για το bullying
Κοινωνία

Σεμινάριο εκπαιδευτικών 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς για το bullying

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Προνόη» του Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ υλοποίησε στις 8 Σεπτεμβρίου 2016 το πρώτο βιωματικό σεμινάριο εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού.

Μέσω της διαδικασίας, επιτεύχθηκε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εκπαίδευση όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου, σε αξιολογημένες για την αποτελεσματικότητά τους μεθοδολογικές βιωματικές παρεμβάσεις για τους μαθητές.

Τα θέματα που επεξεργάστηκαν ήταν:

  • Θεωρητική προσέγγιση του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού και της δυναμικής της ομάδας – τάξης.
  • Πρακτικές αντιμετώπισης σε επίπεδο σχολείου και τάξης.
  • Αποσαφήνιση των ρόλων: «θύτης», «θύμα» και «παρατηρητή» και πώς μπορούμε να τους βοηθήσουμε.
  • Ο ρόλος των εκπαιδευτικών και η αξιολόγηση της σκοπιμότητας συνεργασίας με έμπειρους ειδικός ψυχικής υγείας.
  • Η αξιοποίηση επιστημονικά τεκμηριωμένων μεθοδολογικών παρεμβάσεων.

Το Κέντρο Πρόληψης και οι εκπαιδευτικοί χάρηκαν, όπως ενημερώνει σχετική ανακοίνωση, για την υλοποίηση του σεμιναρίου στον χώρο του σχολείου, που οργανώθηκε για πρώτη φορά από πλευράς του Κέντρου, το οποίο και δεσμεύτηκε για τη συνέχιση της πολυετούς συνεργασίας.

Συντονίστρια της επιμόρφωσης ήταν η κοινωνική λειτουργός – ψυχοθεραπεύτρια, επιστημονικό στέλεχος Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Κ.Π. «Προνόη», Βασιλική Αλεξάκη.

Την επιμόρφωση χαιρέτησε η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη», Αγγελική Πιτίδη-Τριανταφύλλου, αν. καθηγήτρια Ιατρικής του Παν/μίου Αθηνών, η οποία συνεχάρη για το ειλικρινές και ακούραστο ενδιαφέρον τους για τους μαθητές τους, τον διευθυντή του Σχολείου Νικόλαο Κούκη, τους υποδιευθυντές Νικόλαο Φουντά και Αγγελική Αγγέλη και όλον τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών.

Όπως σημειώνει το Κέντρο, «από την πολυετή εμπειρία μας στην υλοποίηση παρεμβάσεων πρόληψης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής ομάδας, αναγνωρίζουμε ως πρότυπη και άξια μίμησης την πρακτική του έμψυχου δυναμικού του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς. Ευχόμαστε σε όλα τα σχολειά μας, στους μαθητές, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να έχουν μια δημιουργική και καθημερινά χαρούμενη σχολική χρονιά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet