Στο «στόχαστρο» της Ένωσης Παιδιάτρων Αττικής ο Δήμος Κηφισιάς
Κοινωνία

Στο «στόχαστρο» της Ένωσης Παιδιάτρων Αττικής ο Δήμος Κηφισιάς

Στο «στόχαστρο» βάζει τον Δήμο Κηφισιάς η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής (ΕΕΛΠΑΙΔΑΤΤ) με αφορμή τη δράση του Δήμου για τη δωρεάν συμπλήρωση Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (242 παιδιά συμμετείχαν στη δωρεάν συμπλήρωση ΑΔΥΜ στον Δήμο Κηφισιάς).

Όπως ενημερώνει η Ένωση, ο «Δήμος Κηφισιάς δεν προσέφερε επί της ουσίας κανένα κοινωνικό έργο, εξετάζοντας και συμπληρώνοντας το ΑΔΥΜ, τουλάχιστον για τα παιδιά που είναι ασφαλισμένα». Η Ένωση τονίζει ότι στηρίζει κάθε ανάλογη προσπάθεια, αλλά όχι τον εθελοντισμό και την προσφορά έργου από συναδέλφους για παιδιά που είναι ασφαλισμένα και μπορούν να εξεταστούν από τις δημόσιες ή ιδιωτικές δομές που είναι συμβεβλημένες με το δημόσιο.

Παράλληλα, κατά την άποψη της Ένωσης, η τόσο σημαντική για την υγεία των παιδιών προληπτική αυτή εξέταση, έγινε «πλημμελώς», καθώς θεωρεί ότι ο χρόνος που διατέθηκε για την εξέταση των παιδιών από έναν μόνο εθελοντή παιδίατρο, ήταν «εξαιρετικά ανεπαρκής» για να εξεταστούν, όπως επιστημονικά και νομοθετικά ορίζεται, όσον αφορά την κλινική εξέταση και τη συμπλήρωση του ατομικού φύλου υγείας του παιδιού.

Η Ένωση τονίζει ότι «με τον μαζικό τρόπο που έγινε η εξέταση στέρησε τη μοναδική ίσως ευκαιρία στα παιδιά αυτά να εξεταστούν αναλυτικά για τα επόμενα τρία σχολικά έτη, αφαιρώντας τη δυνατότητα να ανιχνευθούν πρώιμα, σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή παθήσεις».

Σε ανοιχτή επιστολή της η Ένωση, απευθυνόμενη προς τον δήμαρχο Κηφισιάς επισημαίνει ότι «το θέμα δεν είναι να υπογραφεί τυπικά ένα ακόμα δικαιολογητικό εγγραφής των παιδιών στο σχολείο, αλλά να διαφυλαχτεί η υγεία τους και κυρίως να προλάβουμε θανάτους παιδιών σε χώρους σχολείων που κατά καιρούς δυστυχώς συμβαίνουν. Αυτή την έννοια έχει το ΑΔΥΜ και η έννοια αυτή δεν εξυπηρετήθηκε».

Καταλήγοντας η Ένωση καλεί τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Κηφισιάς να «διατηρήσουν τις κοινωνικές τους ευαισθησίες, αλλά ταυτόχρονα, με σοβαρότητα και ορθή οργάνωση να διευκολύνουν την καθημερινότητα των δημοτών, χωρίς όμως να δημιουργούνται προβλήματα». Παράλληλα, η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής δηλώνει ότι θα είναι δίπλα στον Δήμο, εφόσον ο δεύτερος το αιτηθεί και εφόσον η ίδια διαπιστώσει ότι σε οποιαδήποτε μελλοντική δράση «εξυπηρετείται κοινωνικό έργο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet