Αγώνας για την ιστορική οικία του Παύλου Μελά
Κοινωνία

Αγώνας για την ιστορική οικία του Παύλου Μελά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης για τον ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα Παύλο Μελά την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και ανακοίνωσε ότι στον προϋπολογισμό του Δήμου θα εγγραφεί κονδύλι ως συνεισφορά για την εξαγορά της ιστορικής οικίας του Παύλου Μελά. «Τα λόγια έχουν περισσέψει ανά τις δεκαετίες, είναι ανάγκη να αναζητηθούν οι τρόποι για γρήγορες και πρακτικές δράσεις που θα φέρουν ως αποτέλεσμα την αξιοποίηση, αναστύλωση και διάσωση της ιστορικής οικίας του Παύλου Μελά», τόνισε. Επίσης, πρόσθεσε ότι «η κατοικία του ήρωα είναι το σπουδαιότερο μνημείο της πόλης μας. Για αυτόν τον σκοπό ο Δήμος Κηφισιάς πρόκειται να εγγράψει πόσο 100.000 ευρώ ως συνεισφορά για να εξαγοραστεί η ιστορική οικία του ήρωα Παύλου Μελά».

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο ιστορικός και ομότιμος καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Βερέμης που με τον χειμαρρώδη λόγο του φώτισε αθέατες πλευρές του Μακεδονικού Αγώνα και σκιαγράφησε το πορτρέτο του μεγάλου ήρωα Παύλου Μελά.

Σημειώνεται ότι το Σωματείο «Καπετάν Μίκης Ζέζας», που οργάνωσε την εκδήλωση, προσπαθεί να διασώσει και να  αξιοποιήσει την οικία – μνημείο του Παύλου Μελά, στην Κηφισιά, επί της οδού Τατοΐου 50. Όπως τόνισε ο κ. Ιωάννης Μελάς, ως εκπρόσωπος της συλλογικής αυτής προσπάθειας, «είναι κρίμα, είναι άδικο και ντροπή να είναι σε τέτοια κατάσταση η ιστορική οικία – μνημείο του Παύλου Μελά».

Την εκδήλωση παρουσίασε η πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς Ρένα Πολίτη, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωπος του μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, ο πρώην γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λεονάρδος Ρακιντζής, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Κηφισιάς.

Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο προς τιμήν του Παύλου Μελά στο Κεφαλάρι Κηφισιάς
Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο προς τιμήν του Παύλου Μελά στο Κεφαλάρι Κηφισιάς

Την ίδια ήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε από το Σωματείο «Καπετάν Μίκης Ζέζας» μνημόσυνο για τον Μακεδονομάχο ήρωα Παύλο Μελά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ Κυρίλλου, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τα μέλη του Σωματείου «Καπετάν Μίκης Ζέζας» στον ανδριάντα του ήρωα, που βρίσκεται στην πλατεία Κεφαλαρίου της Κηφισιάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet