3ο Επιστημονικό Συμπόσιο για τη Μικρασιατική Νέα Ερυθραία
Κοινωνία

3ο Επιστημονικό Συμπόσιο για τη Μικρασιατική Νέα Ερυθραία

Το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης Μικρασιατικής Ερυθραίας του Δήμου Κηφισιάς, (ΚΕΜΜΕ) διοργανώνει το 3ο Επιστημονικό Διήμερο Συμπόσιο για τη Μικρασιατική Νέα Ερυθραία το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου θα αναπτυχθεί το θέμα «Η Μικρασιατική μνήμη, τρεις γενιές μετά την καταστροφή» και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου το θέμα «Απ΄ την Ερυθραία της Ιωνίας, στη Νέα Ερυθραία της Αττικής».

Την έναρξη του Συμποσίου θα κηρύξει ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος στο μήνυμα του τονίζει μεταξύ άλλων ότι: «Οι φετινές διήμερες εργασίες του επιστημονικού συμποσίου θα μας ταξιδέψουν στη δεύτερη πατρίδα, τη δική μας Νέα Ερυθραία, τρεις γενιές μετά τη μικρασιατική καταστροφή. Διαλέξεις και ομιλίες εκλεκτών επιστημόνων και ειδικών θα φωτίσουν αθέατες πτυχές του δράματος των ξεριζωμένων Μικρασιατών ενώ θα παρουσιαστούν σύγχρονες προσεγγίσεις που διευρύνουν το πεδίο έρευνας του μικρασιατικού στοιχείου».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ Έφη Κούτση καλεί όλους τους πολίτες να αγκαλιάσουν το Συμπόσιο καθώς, όπως τονίζει, «η ιστορία αυτή δεν είναι μόνο για Μικρασιάτες Έλληνες. Ενδιαφέρει και αφορά όλους τους Έλληνες».

Επίτιμος πρόεδρος του Επιστημονικού Συμποσίου είναι ο ιστορικός και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Βερέμης. Μέλη της επιστημονικής επιτροπής του συμποσίου είναι οι Βλάσης Αγτζίδης, Λία Βαλάτα-Τσιάμα, Αλεξάνδρα Δεληγιώργη, Θοδωρής ΚοντάραςΚαλλιόπη Ρηγοπούλου, Ίρις Τζαχίλη.

Το Επιστημονικό Συμπόσιο θα γίνει στο αμφιθέατρο του Κέντρου Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας ΕΞΕΛΙΞΗ Α.Ε., Τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 154 και Ρωμυλίας, στο Καστρί Νέας Ερυθραίας.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet