Πρωτογενής έρευνα για τους Παιδικούς Σταθμούς στον Δήμο Κηφισιάς
Κοινωνία

Πρωτογενής έρευνα για τους Παιδικούς Σταθμούς στον Δήμο Κηφισιάς

Πρωτογενή έρευνα για τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Κηφισιάς πραγματοποιεί το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Εφαρμογής Προγραμμάτων Κοινωνική Προστασίας Προσχολικής Αγωγής της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου.

Συγκεκριμένα, η έρευνα, η οποία διεξάγεται έως την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015, έχει στόχο να καταγράψει τον βαθμό ικανοποίησης παιδιών και γονέων από τους σταθμούς, καθώς και προβλήματα ή ανάγκες των σταθμών, ώστε να καλυφθούν. Η έρευνα πραγματοποιείται με τη μέθοδο ερωτηματολογίων. Ένα ερωτηματολόγιο καλούνται να απαντήσουν οι γονείς και δίνοντας τη συγκατάθεσή τους, θα απαντήσουν άλλο ερωτηματολόγιο τα παιδιά τους.

Ακολουθεί η ενημερωτική επιστολή που έλαβαν οι γονείς παιδιών που φοιτούν στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς Δήμου Κηφισιάς σχετικά με την έρευνα:

Αγαπητοί γονείς,

Ο Δήμος Κηφισιάς επιθυμεί να διεξάγει μία πρωτογενή έρευνα (με τη μέθοδο των ερωτηματολογίων) βασικός σκοπός της οποίας είναι: α) να γνωρίσουμε τον βαθμό ικανοποίησης των παιδιών σας από το «σχολείο» τους, β) να  γνωρίσουμε τον βαθμό ικανοποίησης των γονέων που φοιτούν τα παιδιά τους στους Βρεφονηπιακούς – Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Κηφισιάς και γ) να καταγράψουμε ανάγκες  – προβλήματα για να δρομολογήσουμε νέες δομές υποστήριξης του παιδιού και της οικογένειας.

Αρχικά θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη συνεργασία σας σε αυτή την έρευνα.

Για τη διεξαγωγή της έρευνας θα λάβετε:

  • την παρούσα ενημερωτική επιστολή,
  • ένα ερωτηματολόγιο με την ένδειξη «προς τους γονείς», το οποίο καλείστε να συμπληρώσετε,
  • μία επιστολή συναίνεσης του γονέα, για τη συμμετοχή του παιδιού στην έρευνα. Μαζί με την επιστολή αυτή θα λάβετε επισυναπτόμενο το ερωτηματολόγιο πάνω στο οποίο θα ερωτηθούν τα παιδιά σας (ερωτηματολόγιο με την ένδειξη «για τα παιδιά»).  

Αναφορικά με τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, που  εσείς οι γονείς καλείστε να συμπληρώσετε, θα θέλαμε να σας τονίσουμε τα παρακάτω: πρώτα από όλα, αυτό το ερωτηματολόγιο συμπληρώνεται εθελοντικά. Όλες οι απαντήσεις σας είναι εμπιστευτικές και η ταυτότητά σας θα παραμείνει ανώνυμη. Δεν θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε κανένα στοιχείο από το οποίο θα προκύπτει η ταυτότητά σας, ούτε θα συμπληρωθεί ένα τέτοιο στοιχείο αργότερα. Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου διαρκεί περίπου πέντε (5) λεπτά. Τέλος η συμπλήρωση και η επιστροφή του ερωτηματολογίου, αποτελεί την αποδοχή σας να συμμετάσχετε στην έρευνα.

Εφόσον συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο παρακαλούμε να το τοποθετήσετε στο κλειστό κουτί που θα βρείτε στην είσοδο του κάθε Βρεφονηπιακού – Παιδικού Σταθμού και που θα φέρει την ένδειξη «συγκέντρωση ερωτηματολογίων γονέων».

Το χρονικό διάστημα για τη συγκέντρωση των ερωτηματολογίων είναι από 1η Δεκεμβρίου έως 20 Δεκεμβρίου.

Η επεξεργασία των στοιχείων των ερωτηματολογίων θα γίνει με SPSS (Superior Performance Software System), το οποίο είναι ένα ευρέως διαδεδομένο και αξιόπιστο πρόγραμμα για τη στατιστική ανάλυση δεδομένων.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, θα διοργανωθεί ημερίδα στην οποία θα σας παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τη στατιστική ανάλυση των δεδομένων.           

Κρατήστε αυτή την επιστολή στο αρχείο σας. Αν έχετε οποιαδήποτε απορία αναφορικά με αυτή την έρευνα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την παιδαγωγό – συντονίστρια της έρευνας κα Σδόγκου Κωνσταντίνα, στο τηλ. 213 2007243 ή στο 213 2007242.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και παραμένουμε στη διάθεση σας για κάθε πληροφορία και διευκρίνιση.

Πετρίδου Σμαράγδα

Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet