Τα φετινά Χριστούγεννα οδηγούν στον Δήμο Κηφισιάς
Κοινωνία

Τα φετινά Χριστούγεννα οδηγούν στον Δήμο Κηφισιάς

Aπολαυστικές μουσικές και χορευτικές εμπειρίες σε κατοίκους και επισκέπτες προσφέρει ο Δήμος Κηφισιάς, τα φετινά Χριστούγεννα.

Ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου, πλημμυρίζει Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη, με ρυθμούς και μελωδίες που δίνουν την ευκαιρία να ανακαλύψουμε μια άλλη διάσταση και στις τρεις πόλεις.

Πλατείες και πολιτιστικοί χώροι μεταμορφώνονται, σε μουσικές – χορευτικές σκηνές, προσκαλώντας τους κατοίκους, αλλά και τους περαστικούς σε χριστουγεννιάτικες γιορτές.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Μικτής και Παιδικής Χορωδίας του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Κεφαλάρι την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015. Οι Χορωδίες υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Θανάση Αρβανίτη, ερμήνευσαν αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια στο εκκλησιαστικό περιβάλλον του Ιερού Ναού.

Τη μαγεία της τσιγγάνικης jazz παράδοσης και ήχων που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και παρασύρουν σε jazz standards και γαλλικά τραγούδια του μεσοπολέμου των Edith Piaf, Ella Fitzgerald, Frank Sinatra κ.ά. μετέφερε στους πολίτες και επισκέπτες της Κηφισιάς το συγκρότημα Gadjo Dilo στο κέντρο της Κηφισιάς, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015.

Γνωστές και αγαπημένες μελωδίες της διεθνούς μουσικής σκηνής, απήλαυσε το κοινό την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 στην αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος», στο δημαρχείο Κηφισιάς. Η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Κηφισιάς ταξίδεψε τους φιλόμουσους σε μουσικά μονοπάτια της Jazz. Οι εκπληκτικές ερμηνείες από τους μουσικούς, υπό τον μαέστρο και συνθέτη Φίλιππο Χίου κέρδισαν τους παρευρισκόμενους οι οποίοι χάρισαν το δυνατότερο χειροκρότημά τους. Φέτος η Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς συμπληρώνει 50 χρόνια από την ίδρυσή της.

Χορευτικό live με πολύ κέφι από τους Vanila Swing φιλοξένησε τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 η Νέα Ερυθραία. Η πλατεία Μικρασιατών πλημμύρισε από ιδιαίτερες μουσικές αλλά και διασκευές γνωστών τραγουδιών Beyonce, Metallica, Moby, Snow Patrol, White Stripes. Οι Vanila Swing θα συντροφεύσουν κατοίκους και επισκέπτες την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015 στην Κηφισιά (Κολοκοτρώνη & Λεβίδου, 18:00 – 19:30).

Χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 στο Κέντρο Έρευνας και Μελέτης Μικρασιατικής Ερυθραίας (ΚΕΜΜΕ). Το κουαρτέτο εγχόρδων Cresendo και η σοπράνος Κρίστυ Καθαρίου, μάγεψαν το κοινό.

Μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 τους λάτρεις του Hip Hop. Δωρεάν μαθήματα από ειδικούς στο κέντρο της Κηφισιάς (Κολοκοτρώνη & Λεβίδου, 16:00 – 18:00). Η δράση θα πραγματοποιηθεί και στην Νέα Ερυθραία (Στροφυλίου & Χαρ. Τρικούπη, πλατεία Μικρασιατών, 12:00 – 14:00) την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015.

Η Τατιάνα Μανωλίδου και οι Voyage Jazz Trio, μας ταξιδεύουν στους ρυθμούς της τζαζ, με σταθμούς αγαπημένα ελληνικά τραγούδια των Χατζιδάκι, Πλέσσα, Μουζάκη, Μωράκη, Γιαννίδη και άλλων συνθετών. Μια βραδιά σε ήχους bossa nova, swing, tango την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 στην Εκάλη, Εντευκτήριο Εκάλης (Πλατεία Κέννεντυ) στις 20:00.

Χριστουγεννιάτικη συναυλία με την ορχήστρα Δωματίου Quadro Armonico μπορεί να απολαύσει το κοινό την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015 στην Κηφισιά (Κολοκοτρώνη & Λεβίδου, 12:00 – 13:30). Η Ορχήστρα Δωματίου Quadro Armonico με επιπλέον συμμετοχή των διακεκριμένων μονωδών, πρωταγωνιστών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, soprano Κάτιας Πάσχου και τενόρου Γιάννη Φίλια, έρχεται στον Δήμο Κηφισιάς για να προσφέρει ένα ξεχωριστό μελωδικό ταξίδι στους πολίτες.

Την ίδια ημέρα το απόγευμα στη Νέα Ερυθραία (Στροφυλίου & Χ. Τρικούπη, πλατεία Μικρασιατών, 18:30 – 20:00) τους πολίτες περιμένουν οι Trio Lirico. Η σοπράνο Έλλη Αναστασοπούλου, ο μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλος και ο πιανίστας Neville Jason Fahy έρχονται με μουσικές επιλογές που θα απογειώσουν το κοινό. Γνωστά κλασικά τραγούδια, μερικά εκ των οποίων «Meine Lippen, sie küssen so heiss», «O mio babbino caro», «O sole mio», χριστουγεννιάτικα τραγούδια, «Άγια Νύχτα», «Τρίγωνα Κάλαντα», «Ο μικρός τυμπανιστής» είναι μερικά από την πληθώρα του ρεπερτορίου τους.

Τα φετινά Χριστούγεννα οδηγούν στον Δήμο Κηφισιάς!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet