Αντιτίθεται στη συνένωση των Αστυνομικών Τμημάτων ο Δήμος Κηφισιάς
Κοινωνία

Αντιτίθεται στη συνένωση των Αστυνομικών Τμημάτων ο Δήμος Κηφισιάς

Με ομόφωνη απόφαση – ψήφισμα  το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς και μετά από σχετική εισήγηση του δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, αντιτίθεται στη συνένωση των Αστυνομικών Τμημάτων, που προγραμματίζονται στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης και αναδιάταξης της Ελληνικής Αστυνομίας και δεδομένου ότι ξεκινάει η διαβούλευση μεταξύ της Αυτοδιοίκησης και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το εν λόγω σχέδιο.

Βασικός πυλώνας του σχεδίου αυτού είναι η συνένωση μεγάλου αριθμού αστυνομικών τμημάτων, υπηρεσιών και υποδιευθύνσεων που λειτουργούν σήμερα. Ειδικότερα για τη Βορειοανατολική Αττική από τα 35 τμήματα προβλέπεται να συρρικνωθούν και να λειτουργήσουν τα 20, ενώ για τον Δήμο Κηφισιάς να συνενωθούν σε ένα Αστυνομικό Τμήμα, το Τμήμα της Νέας Ερυθραίας και οι Αστυνομικοί Σταθμοί της Νέας Κηφισιάς και της Εκάλης.

Ο Δήμος Κηφισιάς, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του, «είναι ένα μεγάλος, καλλικρατικός δήμος που εκτείνεται γεωγραφικά σε πολύ μεγάλο εύρος, γειτνιάζει με πολύ μεγάλους οδικούς άξονες που διευκολύνουν κάθε είδους πρόσβαση και διαφυγή επίδοξων δραστών και υπάρχει ίσως ο μεγαλύτερος αριθμός στόχων λόγω των κατοικιών της πλειονότητας των οικονομικών και πολιτικών παραγόντων της χώρας. Κάθε ένα από τα Αστυνομικά Τμήματα σήμερα επιτελεί έναν ξεχωριστό ρόλο για την περιοχή στην οποία εδρεύει και εξυπηρετεί. Περιοχές όπως των Αδαμών, της Εκάλης, του ΒΙΠΑ έχουν αυξημένες ανάγκες φύλαξης και αστυνόμευσης.

»Συνεπώς όχι μόνο δεν συναινεί ο Δήμος Κηφισιάς στη συρρίκνωσή τους, αλλά ζητά την ενίσχυση των δυνάμεων στα Τμήματα αυτά. Άλλωστε η αύξηση των διελεύσεων της ομάδας ΔΙΑΣ και η εφαρμογή των ευέλικτων πεζών περιπολιών στη Δημοτική Ενότητα Κηφισιάς που υλοποιήθηκαν σε ένα βαθμό, ήταν ένα πρώτο ξεκίνημα για την ασφάλεια της πόλης».

Το Δ.Σ. του Δήμου Κηφισιάς κατά τη συνεδρίαση του την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 αποφάσισε ότι:

α.  Αντιτίθεται στη συνένωση των αστυνομικών τμημάτων

β. Συναινεί στην παραίτηση του μισθώματος από το δημοτικό κτήριο που εκμισθώνεται στον Αστυνομικό Σταθμό Εκάλης.

γ. Ζητά:

  • τη διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης ως προς τον αριθμό των Αστυνομικών Τμημάτων και Σταθμών της πόλης,
  • την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στα εν λόγω τμήματα και σταθμούς,
  • την παγίωση των αυξημένων διελεύσεων της ομάδας ΔΙΑΣ,
  • την επέκταση των ευέλικτων πεζών περιπολιών στις Δημοτικές Ενότητες Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, οι οποίες έχουν ήδη εφαρμοστεί στη Δημοτική Ενότητα Κηφισιάς,
  • τη μετατροπή της φύλαξης των στόχων σε ταυτόχρονη ευρύτερη επιτήρηση της περιοχής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet