Θεατρικές παραστάσεις παρουσιάζει για τα Χριστούγεννα ο Δήμος Κηφισιάς
Κοινωνία

Θεατρικές παραστάσεις παρουσιάζει για τα Χριστούγεννα ο Δήμος Κηφισιάς

Ο Δήμος Κηφισιάς στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεών του «Χριστούγεννα στην Κηφισιά» διοργάνωσε θεατρικές παραστάσεις.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες θεατρικές παραστάσεις:

Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 στην αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» του δημαρχείου Κηφισιάς, στις 20:30 πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση «Χρόνος παλιός… Ο ουρανός κατακόκκινος».

Η Νίκη Τουλουπάκη παρουσίασε μια δραµατοποιηµένη παρουσίαση των ποιημάτων του Μανώλη Αναγνωστάκη και του ομώνυμου μονόπρακτου «Ο ουρανός κατακόκκινος» της Λούλας Αναγνωστάκη.

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, στην ίδια αίθουσα, στις 17:00, πραγματοποιήθηκε η παιδική μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση «Μια Πεντάμορφη… Τέρας». Μία παράσταση που παρακολούθησαν  μικροί και μεγάλοι, ένα θέαμα με πολλή μουσική και τραγούδι που ισορρόπησε ανάμεσα στο γέλιο και στο συναίσθημα.

Τα παιδιά έδειξαν να ενθουσιάζονται με τις ερμηνείες των ηθοποιών και χειροκρότησαν θερμά στο τέλος της παράστασης!

Ηθοποιοί: Μαρία Κορινθίου, Πέτρος ΜπουσουλόπουλοςΕυτυχία Φαναριώτη, Νίκος Χρηστίδης και η Χρύσπα.
Συγγραφέας: Νίκος Χρηστίδης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μιχαήλ
Σκηνικά /Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος
Μουσική: Γιάννης Μιχαήλ.

Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 στην αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» του δημαρχείου Κηφισιάς, στις 20:00, πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση «Η Ληστεία» της Ειρένας Ιωαννίδου-Αδαμίδου, με τον Κώστα Πρέκκα.

Θέμα του έργου είναι η μοναξιά κι η ανάγκη για ανθρώπινη επαφή. Η συγγραφέας χρησιμοποιεί δύο πρόσωπα χαρακτηριστικά για την ηλικία που το καθένα αντιπροσωπεύει. Ένα νεαρό κορίτσι που έχει πάρει τον κακό δρόμο και έναν ηλικιωμένο άνδρα. Το κοινό σημείο ταύτισης είναι η μοναξιά τους. Δημιουργούνται πολλές αντιθέσεις και συγκρούσεις μεταξύ τους, λόγω διαφοράς ηλικίας, κοινωνικής τάξης, αντίληψης του κόσμου και προπάντων, του ιδιόμορφου χαρακτήρα του γέρου. Ωστόσο δημιουργείται και μια ανθρώπινη σχέση.

Οι δύο ηθοποιοί έδωσαν δυο εξαιρετικές ερμηνείες που κατασυγκίνησαν το κοινό. Μάλιστα στο τέλος του έργου, το κοινό σηκώθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, και χειροκροτούσε όρθιο επί δέκα τουλάχιστον λεπτά, τον συγκλονιστικό Κώστα Πρέκκα και την ταλαντούχα  Μάιρα Αλεξοπούλου.

Η σκηνοθεσία, τα σκηνικά και η μουσική επιμέλεια ήταν του Κώστα Πρέκκα.

Οι θεατρικές παραστάσεις που έχει διοργανώσει ο Δήμος Κηφισιάς συνεχίζονται…

Στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου 2015 πρόκειται να παρουσιαστεί από την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα του Δήμου Κηφισιάς, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Κικής Αυγουστάτου, το χριστουγεννιάτικο έργο του Καρόλου Ντίκενς, «Τα Χριστούγεννα του γέρο-Σκρουτζ».

Ο μίζερος τσιγκούνης Εμπενίζερ Σκρουτζ, που λέει πως τα Χριστούγεννα είναι απάτη, επισκέπτεται από το φάντασμα του παλιού του συνεταίρου του, που τον προειδοποιεί πως έχει μια τελευταία ευκαιρία να αλλάξει. Θα τον επισκεφθούν τρία πνεύματα την παραμονή Χριστουγέννων που θα του δείξουν τα λάθη του και τους ανθρώπους που έχουν τα Χριστούγεννα στην καρδιά τους 365 μέρες τον χρόνο…

Πρόκειται για μια ιστορία χριστουγεννιάτικη, από τις πλέον κλασικές του Καρόλου Ντίκενς, που όμως εξακολουθεί να είναι διαχρονικά επίκαιρη, χάρη στο πάντα επίκαιρο θέμα της αγάπης, της αλληλεγγύης και της συμπόνοιας…

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet