Με παραδοσιακά & μικρασιάτικα τραγούδια η κοπή πίτας στο ΚΕΜΜΕ
Κοινωνία

Με παραδοσιακά & μικρασιάτικα τραγούδια η κοπή πίτας στο ΚΕΜΜΕ

Με ιδιαίτερη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πνευματικού Κέντρου της Νέας Ερυθραίας (ΚΕΜΜΕ) την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016.

Πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι Μικρασιατικών Συλλόγων αλλά και του Δήμου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Έρευνας και Μελέτης Μικρασιατικής Ερυθραίας Έφης Κούτση και έδωσαν για ακόμη μία φορά δυναμικό «παρών».

Η εκδήλωση άνοιξε μελωδικά με μικρασιάτικα και παραδοσιακά τραγούδια. Οι γυναίκες του Χορευτικού Ομίλου Νέας Ερυθραίας, με επικεφαλής την Τούλα Σιδέρη και με τη συνοδεία του Κώστα Καίσαρη στο ακορντεόν και του Σταμάτη Βλάχου στο τουμπελέκι, τραγούδησαν δυο παραλλαγές του Άη-Βασίλη (πρωτοχρονιάτικα κάλαντα) από τον Τσεσμέ και τ΄ Αλάτσατα της Ερυθραίας και εφτά τραγούδια από την Ιωνία και την Προποντίδα της Μικράς Ασίας.

Οι παρευρισκόμενοι τραγούδησαν όλοι μαζί το γνωστό τραγούδι «Τι σε μέλει εσένανε» λίγο πριν το κόψιμο της πίτας από τον δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο και την πρόεδρο του ΚΕΜΜΕ Έφη Κούτση. Την επιμέλεια του μελωδικού προγράμματος είχε ο φιλόλογος Θοδωρής Κοντάρας, υπεύθυνος του τμήματος Παραδοσιακού Πολιτισμού του ΚΕΜΜΕ.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος στον σύντομο χαιρετισμό του, εκτός από τις ευχές για υγεία, δύναμη και αλληλεγγύη, αναφέρθηκε στη δράση του Κέντρου Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας και στα εκπαιδευτικά και άλλα προγράμματα που πραγματοποιεί στον φιλόξενο χώρο της Βίλας Κώστα.

Τυχερή της βασιλόπιτας του ΚΕΜΜΕ στάθηκε η τραγουδίστρια του Χορευτικού Ομίλου Νέας Ερυθραίας Τούλα Σιδέρη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας Μιχάλης Καυγαλάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μωράκης, η αντιδήμαρχος Οικονομικών Σίσσυ Παπασπύρου, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» Σταύρος Ζαπάντης, ο αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» Αχιλλέας Κουρέπης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σάντυ Πατρινού, Μαρία-Χριστίνα Τσιάμα, Γιάννης Παντελεάκης, Γιάννης Τσαγκάρης, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέας Ερυθραίας Δήμητρα Δελή, ο κοινοτικός σύμβουλος Νέας Ερυθραίας Χρήστος Τσεμπεράς, η πρόεδρος του Συλλόγου Αλατσατιανών Νέας Ερυθραίας Αντωνία Μπομπάκου, η πρόεδρος του Συλλόγου Αγ. Ματρώνας Νέας Ερυθραίας κ. Τσικουδή, η γραμματέας της Αδελφότητας Σιβρισαριανών Νέας Ερυθραίας Κατερίνα Δράκου, η εκπρόσωπος της Ένωσης Μικρασιατών Μελίτα Μαμζερίδου, ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου ΑΜΕΣ Σταύρος Παναγιωτίδης, η πρόεδρος του Λαϊκού Θεάτρου Άρτεμη Ποθητού, εκπρόσωπος της Θεατρικής Ανάδρασης Στέλιος Μαξούρης και το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος Γιάννης Ασπρόμουγγος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet