Ψήφισμα κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από το Δ.Σ. Κηφισιάς
Κοινωνία

Ψήφισμα κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από το Δ.Σ. Κηφισιάς

Ψήφισμα κατά των πλειστηριασμών ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κηφισιάς σε πρόσφατη συνεδρίασή του (Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016).

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του, το Σώμα συμπαρίσταται στον αγώνα των πολιτών που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους λόγω του ότι:

α) Οι πολιτικές των διαδοχικών μνημονιακών κυβερνήσεων και των δανειστών ανέβασαν σε πρωτοφανή ύψη την ανεργία, μείωσαν το εισόδημα όσων ακόμα εργάζονται και τις συντάξεις όσων πρόλαβαν να βγουν σε σύνταξη, ανατρέποντας έτσι κάθε οικογενειακό προγραμματισμό και ακυρώνοντας τη δυνατότητα αποπληρωμής των δανείων για τεράστιο τμήμα του πληθυσμού.

β) Η προστασία της  πρώτης κατοικίας αίρεται πλήρως από 1/1/2016 για πάνω από το μισό των περιπτώσεων, ενώ και για τις υπόλοιπες οι δυσβάσταχτοι όροι θα πετάξουν έξω από τις ρυθμίσεις προστασίας ένα άλλο μεγάλο ποσοστό.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς:

  • Δηλώνει την αντίθεσή του σε πλειστηριασμούς κύριας κατοικίας, που ήδη εκτελούνται.
  • Καλεί τον Δήμο και τις υπηρεσίες του να συντονίσει, μαζί με τους πολίτες, τους μαζικούς φορείς και τις οργανώσεις της περιοχής, τη συμπαράστασή του στους άπορους, αποτρέποντας τους πλειστηριασμούς σε βάρος κατοίκων.
  • Καλεί τον δήμαρχο, τους δημοτικούς συμβούλους και τις νομικές υπηρεσίες του Δήμου να παράσχουν στους άπορους κάθε δυνατή πολιτική, νομική και πρακτική υποστήριξη. Μεταξύ άλλων, να παραβρίσκονται στο ειρηνοδικείο Αμαρουσίου κατά τη διάρκεια πλειστηριασμών σε βάρος κατοίκων, παρέχοντας κάθε δυνατή πολιτική και νομική υποστήριξη στα κινήματα κατά των πλειστηριασμών και στους άπορους.
  • Απαιτεί την απαγόρευση των πλειστηριασμών κατοικιών φτωχών και μεσαίων νοικοκυριών και την πώληση “κόκκινων” στεγαστικών δανείων σε κερδοσκοπικά funds, με κατάργηση των σχετικών νόμων.

Το παρόν ψήφισμα πρόκειται να συζητηθεί, με πρωτοβουλία του Δήμου, σε όλες τις επόμενες Συνοικιακές Συνελεύσεις και θα κοινοποιηθεί στο υπουργείο Οικονομικών και στην Περιφέρεια Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet