Συνάντηση Κ.Π. «Προνόη» με συλλόγους γονέων σχολείων Δήμου Κηφισιάς
Κοινωνία

Συνάντηση Κ.Π. «Προνόη» με συλλόγους γονέων σχολείων Δήμου Κηφισιάς

Συνάντηση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης με τα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Κηφισιάς πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016, ύστερα από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Επιστημονικής Ομάδας του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ «Προνόη».

Στόχος της συνάντησης ήταν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου, να ανοιχτεί ένας ουσιαστικός δίαυλος επικοινωνίας με τους με τους συλλόγους, έτσι ώστε να προγραμματιστούν δράσεις και παρεμβάσεις τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς που θα ανταποκρίνονται στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες κάθε σχολικής κοινότητας και βαθμίδας.

Τη συνάντηση τίμησαν με την παρουσία τους οι: κ. Χατζηπαναγιώτου Χρήστος από το 2ο Δημοτικό Κηφισιάς, κα Αλευρά Θώμη από το 5ο Δημοτικό Κηφισιάς, κα Καλού Κατερίνα από το 7ο Δημοτικό Κηφισιάς, κ. Μπάστας Άκης από το 3ο Δημοτικό Ν. Ερυθραίας και κ. Ρότσκος Άκης από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Κηφισιάς, η πρόεδρος του Κ.Π. «Προνόη» και αν. καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη.

Η επιστημονικά υπεύθυνη του Κ.Π. «Προνόη» Σωτηρία Μακαρώνη παρουσίασε αναλυτικά το έργο και τις δράσεις του Φορέα, δίνοντας έμφαση στα βιωματικά σεμινάρια για γονείς, καθώς και στις ψυχοεκπαιδευτικές παρεμβάσεις πρόληψης για τους μαθητές με θέματα που εστιάζουν στις εξαρτήσεις, στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου και στην πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού. Οι παραπάνω παρεμβάσεις πραγματοποιούνται στον χώρο του σχολείου με την άδεια του υπουργείου Παιδείας, ενώ οι ομάδες γονέων στον χώρο του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» (Δήλου 10, Κηφισιά). Όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι δωρεάν.

Με ανακοίνωσή τους, η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη, το Διοικητικό Συμβούλιο και η Επιστημονική Ομάδα ευχαριστούν θερμά τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους στο Κέντρο και παραμένουν στη διάθεσή τους για κάθε περαιτέρω συνεργασία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet