Δήμος: Η Σχολική Επιτροπή Π.Ε. Κηφισιάς εργάζεται για τη βελτίωση των σχολείων
Κοινωνία

Δήμος: Η Σχολική Επιτροπή Π.Ε. Κηφισιάς εργάζεται για τη βελτίωση των σχολείων

Η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Π.Ε. Κηφισιάς λειτουργεί με τρόπο με τον οποίο συμφωνούν οι διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων του Δήμου απαντά η διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου (Συζήτηση για τα σχολικά προβλήματα στον Δήμο Κηφισιάς).

Με στοιχεία απαντά η διοίκηση του Δήμου, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Με έκπληξη μας διαβάσαμε το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου για την συνάντηση γνωριμίας με τη δημοτική Αρχή της Κηφισιάς, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016, στο δημαρχείο της πόλης μας. Στη συνάντηση καταγράφηκαν τα θέματα που τέθηκαν από τον Σύλλογο και πέντε ημέρες μετά δόθηκαν εγγράφως τα στοιχεία που ζητήθηκαν ανά σχολείο.

Δεν θα σχολιάσουμε τους χαρακτηρισμούς της ανακοίνωσης καθώς προτεραιότητα μας είναι η σωστή διαχείριση των εκπαιδευτικών θεμάτων που προκύπτουν στον Δήμο μας και όχι η ανταλλαγή «πυρών».

Με σύννομο και διαφανή τρόπο λειτουργεί η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Π.Ε. Κηφισιάς, με τον οποίο συμφωνούν οι διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων, οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τα καθημερινά προβλήματα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μας.

Συγκεκριμένα στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016, εκφράστηκε η πλήρης συμφωνία ως προς την κατανομή των πόρων αλλά και τον τρόπο με τον οποίο η Σχολική Επιτροπή καλύπτει τις πάγιες ανάγκες: ΔΕΚΟ (ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ), θέρμανση (πετρέλαιο και φυσικό αέριο), καθαριστικά και αναλώσιμα (φωτοτυπικό χαρτί Α3, Α4). Ο Δήμος Κηφισιάς προχώρησε σε διεθνή διαγωνισμό για το πετρέλαιο θέρμανσης όπως ορίζει η νέα νομοθεσία και το κάθε ΝΠΔΔ είναι υποχρεωμένο να αποπληρώνει τα τιμολόγια της σύμβασης που έχει συνάψει.

Επιπλέον, όπως επισημαίνουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς στον χώρο της Παιδείας, το μείζον ζήτημα είναι η μειωμένη χρηματοδότηση από την κεντρική διοίκηση, η οποία καταβλήθηκε το προηγούμενο έτος με μεγάλες καθυστερήσεις. Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος ο Δήμος Κηφισιάς προχώρησε και σε έκτακτη επιχορήγηση το καλοκαίρι του 2015.

Να σημειώσουμε πως τις επόμενες ημέρες πρόκειται να αποδοθεί η πρώτη δόση των πόρων για το 2016. Η απόδοση των ΚΑΠ, ΣΑΤΑ προκύπτουν με συγκεκριμένους μαθηματικούς τύπους που αφορούν το μαθητικό δυναμικό, την παλαιότητα του σχολικού συγκροτήματος κ.ά. και δίδονται με άμεσο (στους λογαριασμούς των διευθυντών), αλλά και έμμεσο (ΔΕΚΟ, καθαριστικά κ.ά.) τρόπο σε όλα τα σχολεία.

Αναφορικά με τις επισκευές και συντηρήσεις σχολικών κτηρίων που θέτει θέμα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου αναφέρουμε τα εξής:

  • 2ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς: αποκατάσταση και μόνωση οροφής.
  • 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς: αξιολόγηση προσφορών για την επισκευή του αύλειου χώρου.
  • 4ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς: συλλογή προσφορών για αγορά νέου φωτοτυπικού μηχανήματος.
  • 3ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς: για την επισκευή της στέγης απαιτείται μόνωση η οποία θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι όπου το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
  • 6ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς: πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες οι απαραίτητες επισκευές στον αύλειο χώρο.

Παράλληλα, ο Δήμος Κηφισιάς έχει προκηρύξει εργολαβία ύψους 300.000 ευρώ η οποία καθυστερεί λόγω συνεχόμενων ενστάσεων από εργολάβους. Ταυτόχρονα με τις παρεμβάσεις των τεχνικών συνεργείων του Δήμου βρίσκεται σε εξέλιξη μικρότερη εργολαβία ύψους 24.600 ευρώ για την αντιμετώπιση των άμεσων επισκευαστικών αναγκών.

Στη συνάντηση μας με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου δόθηκαν συγκεκριμένες απαντήσεις για θέματα που αφορούν στην ανέγερση νέων σχολείων και νηπιαγωγείων καθώς γίνονται συντονισμένες προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι στεγαστικές τους ανάγκες.

Για το 10 Νηπιαγωγείο και 9ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς η προμελέτη είναι σε εξέλιξη από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤΥΠ Α.Ε.) και από την πλευρά του ο Δήμος εκπονεί μελέτη διάνοιξης των οδών πρόσβασης τους. Παράλληλα, ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας σε χαρακτηρισμένο οικόπεδο δίπλα από το Πάρκο «Α. Παπανδρέου». Εξασφαλίσαμε την παράταση της σύμβαση μας με την ΚΤΥΠ για έναν χρόνο ακόμα για την επέκταση του σχολικού συγκροτήματος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς. Την άνοιξη, αναμένουμε την έγκριση της επανίδρυσης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης, ενώ περιμένουμε την ίδρυση του Γυμνασίου στην περιοχή.

Η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Π.Ε. Κηφισιάς συνεχίζει τη συνεργασία της με την εκπαιδευτική κοινότητα προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες στα σχολεία του Δήμου μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet