Εκπαιδευτικό σεμινάριο εθελοντών υλοποίησε το Κ.Π. «Προνόη»
Κοινωνία

Εκπαιδευτικό σεμινάριο εθελοντών υλοποίησε το Κ.Π. «Προνόη»

Το 7ο εκπαιδευτικό σεμινάριο εθελοντών του Κέντρου Πρόληψης Δήμου Κηφισιάς «Προνόη» διεξήχθη στις 19 και 20 Μαρτίου 2016.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Κέντρου «Προνόη» με συντονίστρια την κοινωνική λειτουργό  – οικογενειακή θεραπεύτρια Αρχοντούλα Αλεξάκη-Αναστασοπούλου, με τη βοήθεια της φοιτήτρια Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Σοφίας Βάσου. Το σεμινάριο παρακολούθησε, επίσης, μια ομάδα παρατηρητών που αποτελούταν από τον φοιτητή Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου Βασίλη Ξερνό, τη φοιτήτρια Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Ελισάβετ Παππά και τη φοιτήτρια Κοινωνικής Εργασίας Αλεξάνδρα Αβλάϊ. Η ομάδα είχε ως βασικό σκοπό την ανατροφοδότηση της διαδικασίας μετέπειτα. Στο σεμινάριο συμμετείχαν 20 άτομα όλων των ηλικιών, φοιτητές αλλά και επαγγελματίες ποικίλων ειδικοτήτων. Ο βασικός στόχος του σεμιναρίου ήταν η προσέγγιση ατόμων που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο πεδίο της πρόληψης.

Η θεματολογία που αναπτύχθηκε αφορούσε την καθολική πρόληψη, το έργο του Κέντρου, το συμβόλαιο της ομάδας, δηλαδή τους κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουν καθ΄ όλη η διάρκεια του σεμιναρίου, το οποίο δημιουργήθηκε μέσω του βιωματικού εργαστηρίου «Ικανότητες και Αξίες».

Οι εθελοντές έγραψαν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Κέντρου «Προνόη»:

«Μου άρεσε το ότι γνώρισα καινούριους ανθρώπους».

«Συνεχίστε να κάνετε το έργο σας με τον ίδιο τρόπο όπως τόσα χρόνια γιατί το κάνετε πολύ καλά».

«Η ενότητα της ομάδας και το δέσιμο που δημιουργήθηκε σ΄ αυτό το τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης, ήταν υπέροχο το ότι αξιοποιήσαμε τόσο τη δημιουργικότητά μας για να εμπνεύσουμε ο ένας τον άλλο για κάποιο σκοπό».

«Μου άρεσε η οργάνωση, τα βιωματικά εργαστήρια και το κλίμα που δημιουργήθηκε ήταν πολύ ζεστό».

Χαιρετισμό προς την εκπαιδευόμενη ομάδα απηύθυναν η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη και η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Σωτηρία Μακαρώνη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet