Άδηλο το μέλλον της βιολογικής αγοράς στον Δήμο Κηφισιάς
Κοινωνία

Άδηλο το μέλλον της βιολογικής αγοράς στον Δήμο Κηφισιάς

Αδιευκρίνιστο παραμένει προς το παρόν το θέμα με τη βιολογική αγορά της Κηφισιάς, η οποία αποτέλεσε πεδίο έντονης αντιπαράθεσης σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης (Πεδίο αντιπαράθεσης το Δ.Σ. Κηφισιάς για τη βιολογική αγορά – VIDEO).

Με σημερινή ανάρτησή του στην επίσημη ιστοσελίδα του, ο Δήμος ενημερώνει τους δημότες και κατοίκους της πόλης για το νέο σημείο μεταφοράς της αγοράς, με βάση την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη επιλογή «είναι προς όφελος όλων».

Από την πλευρά τους, ο Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής (ΣΥΒΑΑ) καλούν σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου 2016 τα μέλη του σε έκτακτη γενική συνέλευση, στις 17:30 (Sports Cafe Δήμου Ηλιούπολης – Αρχ. Δαμασκηνού και Έβερτ 1, στα γήπεδα Τένις Ηλιούπολης), με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη το «Κλείσιμο Αγορών Βιοκαλλιεργητών Αττικής και Κινητοποιήσεις (ενημέρωση μελών)».

Σημειώνεται ότι με βάση ανακοίνωση των ίδιων των βιοκαλλιεργητών, η βιολογική αγορά της Κηφισιάς έμεινε κλειστή τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016, ενώ το εάν και πότε θα ανοίξει, μάλλον θα καθοριστεί με βάση τις αποφάσεις που θα ληφθούν στη σημερινή γενική συνέλευσή τους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς σχετικά με το θέμα:

Ο Δήμος Κηφισιάς ενημερώνει τους δημότες και κατοίκους της πόλης του ότι η βιολογική αγορά που πραγματοποιείται στην συνοικία «Αλώνια» της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς (από την οδό Μπακογιάννη έως την οδό Άνδρου) μεταφέρεται σε νέα σημεία τα οποία μπορούν να εξυπηρετούν καλύτερα τις ανάγκες και των τριών Δημοτικών Ενοτήτων Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης.

Η  βιολογική αγορά θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για το χρονικό διάστημα έως 30/06/2016 μεταφέρεται στη συμβολή των οδών Ευρώτα & Κηφισού, στη Ν. Κηφισιά.

  • Χειμερινό ωράριο από τις 14:30 – 18:30 (λειτουργία της βιολογικής λαϊκής), 18:30 – 19:00 (διάρκεια καθαριότητας του χώρου).
  • Θερινό ωράριο από τις 16:00 – 18:00 (λειτουργία της βιολογικής λαϊκής), 18:00 – 18:30 (διάρκεια καθαριότητας του χώρου).

Ο Δήμος Κηφισιάς  στηρίζει με κάθε τρόπο την βιολογική αγορά και τους βιοκαλλιεργητές προκειμένου να προσφέρουν στους καταναλωτές αγροτικά προϊόντα που παράγονται με πρακτικές και διαδικασίες φιλικές προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Επιδιώκουμε συνεργασία με τους καλλιεργητές ώστε να επιτύχουμε τη νομιμοποίηση και αναβάθμιση των αγορών τους. Η μεταφορά της βιολογικής λαϊκής σε νέο μεγαλύτερο σημείο, προσβάσιμο στους πολίτες της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης,  είναι προς όφελος όλων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet