Δήμος Κηφισιάς: Δεν αντιμετωπίζουμε τη βιολογική αγορά ως «λαϊκή αγορά»
Κοινωνία

Δήμος Κηφισιάς: Δεν αντιμετωπίζουμε τη βιολογική αγορά ως «λαϊκή αγορά»

Την ώρα που οι βιοκαλλιεργητές της Αττικής δεν φαίνεται να βρίσκουν κοινό τόπο συνεννόησης με τον αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας & Αγοράς Εργασίας Ευάγγελο Αυλήτη, προειδοποιώντας ότι η βιολογική αγορά στην Κηφισιά θα παραμείνει κλειστή έως ότου η απόφαση για τη μεταφορά της σε άλλον χώρο επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση («Άκαρπη» συνάντηση βιοκαλλιεργητών με Ευ. Αυλήτη για την αγορά), ο Δήμος Κηφισιάς δείχνει να εμμένει στην απόφασή του.

Ειδικότρα, σε ανακοίνωσή του, που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του, αφού ενημερώνει τους δημότες για τον νέο χώρο λειτουργίας και τα ωράρια λειτουργίας της συγκεκριμένης αγοράς, επισημαίνει ότι επιδιώκει τη συνεργασία με τους βιοκαλλιεργητές “ώστε να επιτύχουμε τη νομιμοποίηση και αναβάθμιση των αγορών τους”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι “για τον Δήμο Κηφισιάς η λειτουργία της Αγοράς Βιοκαλλιεργητών βασίζεται στον Νόμο 4235/14 και δεν την αντιμετωπίζουμε ως “Λαϊκή Αγορά”».

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου:

Ο Δήμος Κηφισιάς ενημερώνει τους πολίτες δημότες, ότι η βιολογική αγορά που πραγματοποιείται στη συνοικία «Αλώνια» της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς (από την οδό Μπακογιάννη έως την οδό Άνδρου) μεταφέρεται σε νέα σημεία τα οποία, σύμφωνα με τον Δήμο, μπορούν να εξυπηρετούν καλύτερα τις ανάγκες και των τριών Δημοτικών Ενοτήτων Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης.

Η  βιολογική αγορά θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Για το χρονικό διάστημα έως 30/06/2016 μεταφέρεται στην οδό Κηφισού από την συμβολή των οδών Ευρώτα έως Δρόσου, στη Νέα Κηφισιά.

Χειμερινό ωράριο:

  • 14:30 – 18.30 (λειτουργία της βιολογικής λαϊκής)
  • 18:30 – 19:00 (διάρκεια καθαριότητας του χώρου)

Θερινό ωράριο:

  • 16:00 – 18:00 (λειτουργία της βιολογικής λαϊκής)
  • 18:00 – 18:30 (διάρκεια καθαριότητας του χώρου)

Το θερινό ωράριο ισχύει από αρχές Μαΐου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Ο Δήμος Κηφισιάς στηρίζει με κάθε τρόπο τη βιολογική αγορά και τους βιοκαλλιεργητές προκειμένου να προσφέρουν στους καταναλωτές αγροτικά προϊόντα που παράγονται με πρακτικές και διαδικασίες φιλικές προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Επιδιώκουμε συνεργασία με τους καλλιεργητές ώστε να επιτύχουμε τη νομιμοποίηση και αναβάθμιση των αγορών τους. Για τον Δήμο Κηφισιάς η λειτουργία της Αγοράς Βιοκαλλιεργητών βασίζεται στον Νόμο 4235/14 και δεν την αντιμετωπίζουμε ως “Λαϊκή Αγορά”».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet