Σημαντική προσέλευση πολιτών στις Συνοικιακές Συνελεύσεις του Μαΐου
Κοινωνία

Σημαντική προσέλευση πολιτών στις Συνοικιακές Συνελεύσεις του Μαΐου

Με σημαντική προσέλευση πολιτών και συγκεκριμένη θεματολογία άνοιξε ο κύκλος των Συνοικιακών Συνελεύσεων για το 2016 στον Δήμο Κηφισιάς.

Ο θεσμός των Συνοικιακών Συνελεύσεων ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2014 και πραγματοποιείται, σύμφωνα με τον Δήμο, με επιτυχία στις συνοικίες της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και ο προεδρεύων των Συνοικιακών Συνελεύσεων και αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Τσούλος κατέγραψαν τις απόψεις των πολιτών στις συνοικίες Κεφαλαρίου και Αλωνίων για τα θέματα της συζήτησης.

Η πρώτη Συνοικιακή Συνέλευση για το 2016 πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Απριλίου, με τη συμμετοχή των κατοίκων της συνοικίας Κεφαλαρίου, στο 1ο  Γυμνάσιο Κηφισιάς.

Στη συνέλευση συζητήθηκε η ενδεχόμενη αξιοποίηση του γηπέδου «Καράβελη» (Ξενίας & Ελευθερώτριας) για ήπιες πολιτιστικές χρήσεις κάτι που βρήκε αντίθετους τους πολίτες που παραβρέθηκαν στη συνέλευση.

Παράλληλα καταγράφηκαν οι προτάσεις για ενδεχόμενη λειτουργία βιολογικής αγοράς στην περιοχή Κεφαλαρίου ενώ οι πολίτες πρότειναν νέα σημεία όπου θα διευκόλυναν τη λειτουργία της.

Η δεύτερη Συνοικιακή Συνέλευση του μήνα πραγματοποιήθηκε στη συνοικία Αλωνίων, την Πέμπτη 5 Μαΐου 2016 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς.

Στη συνέλευση συζητήθηκε το θέμα της μετακίνησης της συμβατικής λαϊκής αγοράς που πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη στην περιοχή (οδός Π. Μπακογιάννη) και καταγράφηκαν όλες οι απόψεις των πολιτών. Οι κάτοικοι της περιοχής μεταξύ άλλων εξέφρασαν, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου, την άποψη ότι η περιοχή τους είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη από τη λειτουργία των λαϊκών αγορών. Ζήτησαν μάλιστα να μεταφέρεται η συμβατική λαϊκή και σε άλλες περιοχές τις οποίες εξυπηρετεί.

Οι πολίτες έφεραν στη συνέλευση και το θέμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην περιοχή και ζήτησαν κυκλοφοριακή μελέτη για τη συνοικία τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet