Χορός, ζωντάνια & χαμόγελα στη γιορτή των Παιδικών Σταθμών Δήμου Κηφισιάς
Κοινωνία

Χορός, ζωντάνια & χαμόγελα στη γιορτή των Παιδικών Σταθμών Δήμου Κηφισιάς

Με χορό, ζωντάνια και χαμόγελα γέμισαν οι μικροί μαθητές των Παιδικών Σταθμών Δήμου Κηφισιάς το Αθλητικό Κέντρο «Ι. Ζηρίνης» στο πλαίσιο της 2ης ενιαίας γιορτής των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κηφισιάς, που πραγματοποιήθηκε την  Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γ. Θωμάκος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Παντελεάκης και Κλ. Χατζοπούλου
Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γ. Θωμάκος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Παντελεάκης και Κλ. Χατζοπούλου

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε τη μεγάλη οικογένεια των παιδικών σταθμών, γονείς, παιδαγωγούς και όλους όσοι συνεργάστηκαν και βοήθησαν για τη γιορτή. Στον χαιρετισμό του ο κ. Θωμάκος  μίλησε για «τα δέκα διαμάντια», τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, που, όπως ανέφερε, «δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αρκετά ιδιωτικά σχολεία προσχολικής εκπαίδευσης τόσο σε υποδομές όσο και σε παιδαγωγικό έργο». Επίσης εξήρε το έργο των εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων των Παιδικών Σταθμών Γιάννη Παντελεάκη και Κλεοπάτρας Χατζοπούλου που, όπως σημείωσε, «εργάζονται με αγάπη και μεράκι για την εύρυθμη λειτουργία των σταθμών, αλλά και για την οργάνωση της μεγάλης καλοκαιρινής γιορτής».

Περίπου 400 παιδιά ντυμένα με πανέμορφες  στολές συμμετείχαν στη μουσικοχορευτική εκδήλωση που ετοίμασαν με τους παιδαγωγούς τους, με τίτλο «Το δαχτυλίδι της καρδιάς». Οι λιλιπούτειοι φίλοι μας χορεύοντας στους ήχους γνωστών κινηματογραφικών μουσικών επιτυχιών αναζητούσαν το πολυπόθητο μαγικό δαχτυλίδι που θα τους βοηθούσε να εκφράσουν μέσα από την τέχνη, τα δυνατότερα συναισθήματά τους.

Γονείς κατέκλυσαν τις κερκίδες του Σταδ'ιου για να παρακολουθήσουν τη 2η Ενιαία Γιορτή Παιδικών Σταθμών του Δήμου Κηφισιάς
Γονείς κατέκλυσαν τις κερκίδες του Σταδ’ιου για να παρακολουθήσουν τη 2η Ενιαία Γιορτή Παιδικών Σταθμών του Δήμου Κηφισιάς

Το καλλιτεχνικό κομμάτι επιμελήθηκαν οι μουσικοί Κατερίνα Διαμαντάρα, Κωνσταντίνα Τζιλίρα, και οι θεατρολόγοι Πέτρος Μιχαλάς, Μπέλλα Μπότση και Φέλη Μόσχος, καθώς και όλοι οι παιδαγωγοί. Τα σκηνικά ήταν δημιουργία της Ευαγγελίας Καραστέργιου.

Μετά τη γιορτή ακολούθησε ένα μεγάλο πάρτι επιβράβευσης των παιδιών. Οι μικροί μας φίλοι χόρεψαν και διασκέδασαν υπό τους ήχους της μουσικής του συγκροτήματος «Λάχανα και Χάχανα» του Τάσσου Ιωαννίδη.

Η φετινή γιορτή είχε και τις καινοτομίες της καθώς οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Παιδικών Σταθμών Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας Γιάννης Παντελεάκης και Κλεοπάτρα Χατζοπούλου εκτός από μια πετυχημένη γιορτή ήθελαν να στείλουν και ένα κοινωνικό μήνυμα και να ευαισθητοποιήσουν γονείς και παιδιά.  Στο πλαίσιο της γιορτής ο Σύλλογος «Όραμα Ελπίδας» ενημέρωσε τους γονείς για τους σκοπούς της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, «Όραμα Ελπίδας». Μάλιστα, και σύμφωνα με τον Δήμο, πάνω από 50 γονείς εγγράφηκαν και οι ίδιοι ως δότες.

Επιπλέον στα παρασκήνια και μέχρι να αρχίσει η γιορτή ήταν κοντά στους μικρούς πρωταγωνιστές η εταιρεία Playmobil Hellas, με τις ζωντανές φιγούρες της, και τους πρόσφερε δημιουργική απασχόληση με διασκεδαστικό και διαδραστικό τρόπο μέχρι να βγουν στη σκηνή.

Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους επίσης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο Δήμος Κηφισιάς απευθύνει ευχαριστίες στους χορηγούς της γιορτής:

  • Playmobil Hellas (μέγας χορηγός)
  • Mother΄s blog (χορηγός επικοινωνίας)
  • Tom΄s
  • Βίκος
  • Κωνσταντινίδης
  • Super market Σκλαβενίτης

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet