Νέα Ερυθραία: Ληστές έτοιμοι ακόμη και για να σκοτώσουν αστυνομικό
reader.gr
Κοινωνία

Νέα Ερυθραία: Ληστές έτοιμοι ακόμη και για να σκοτώσουν αστυνομικό

Αποφασισμένοι ακόμη και να τραυματίσουν βαριά αστυνομικό προκειμένου να διαφύγουν ήταν οι δύο αναβάτες της μηχανής μεγάλου κυβισμού που τα ξημερώματα της Παρασκευής 16/4 άνοιξαν πυρ εναντίον ανδρών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη λεωφόρο Θησέως, στη Νέα Ερυθραία.

Αυτό φαίνεται από το ότι δεν δίστασαν να πυροβολήσουν εναντίον τους με πολεμικό τυφέκιο διαμετρήματος 7,62mm (σ.σ.: ακόμη και μία εύστοχη βολή μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρα), όπως φαίνεται και από τους κάλυκες που συνέλεξαν από το σημείο οι αστυνομικοί.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για ένα περιστατικό που έχει προκαλέσει ιδιαίτερο προβληματισμό τόσο στους αστυνομικούς που βρίσκονται στον δρόμο, όσο και στους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ., δείγμα της επιχειρησιακής αναβάθμισης των κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου.

Εάν φυσικά πρόκειται για επίδοξους ληστές (σ.σ.: είναι το πιθανότερο σενάριο) και όχι για κάτι άλλο… Σε κάθε περίπτωση, θα μπορούσαμε να μιλάμε για «μοιραία συνάντηση», εάν οι βολίδες από το πολεμικό τυφέκιο δεν είχαν φύγει μακριά από τους αστυνομικούς, καθώς πραγματοποιήθηκαν σχεδόν εν κινήσει από τον συνεπιβάτη της μηχανής τύπου Yamaha XTX.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά Εργαστήρια προκειμένου να φανεί εάν το όπλο έχει χρησιμοποιηθεί ξανά και πού.

Σ. Πασπαλάρης: «Νυχθημερόν στη μάχη, παρά τους κινδύνους»

Μιλώντας στο reader.gr, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Β/Α Αττικής, Σάκης Πασπαλάρης, ανέφερε ότι «πρόκειται για ακόμη ένα περιστατικό που καταδεικνύει την επικινδυνότητα του αστυνομικού επαγγέλματος. Ευτυχώς, κανένας συνάδελφος δεν τραυματίστηκε παρότι δέχθηκαν πυρά από “βαρύ” όπλο και σχετικά κοντινή απόσταση. Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να διαφωνήσει ότι η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. είναι νυχθημερόν στην πρώτη γραμμή της μάχης με το έγκλημα. Παρά τους κινδύνους, παρά τις ελλείψεις…»!

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet