Νέα Ερυθραία: Στόχος ανηλίκων το 1ο Δημοτικό Σχολείο – Άρπαξαν εξοπλισμό και προκάλεσαν ζημιές
Φωτογραφία: protothema.gr
Κοινωνία

Νέα Ερυθραία: Στόχος ανηλίκων το 1ο Δημοτικό Σχολείο – Άρπαξαν εξοπλισμό και προκάλεσαν ζημιές

Στόχος ανηλίκων «ποντικών» έγινε το βράδυ της Δευτέρας 16 Μαΐου το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας. Κάτοικοι της περιοχής ήρθαν αντιμέτωποι,στις 20:00, με ομάδα ανηλίκων που εισέβαλαν στο σχολείο προκειμένου να κλέψουν και να προκαλέσουν βανδαλισμούς. Κάτοικος της περιοχής που μένει κοντά στο σχολείο τούς αντιλήφθηκε άμεσα και άρχισε να τους φωνάζει από μακριά για να τους αποτρέψει. Απτόητοι ωστόσο οι νεαροί συνέχισαν το «έργο» τους και ταυτόχρονα τον απειλούσαν ότι αν προσπαθήσει να τους εμποδισει «δεν θα του βγει σε καλό».

Σύμφωνα με μαρτυρίες, κάποιοι εκ των νεαρών άρπαξαν εξοπλισμό από το σχολείο και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους.

Τραπηκαν σε φυγή μόνο όταν συγκεντρώθηκαν κι άλλοι γείτονες έξω από το σχολείο και τους φώναζαν. Παράτησαν «τα λάφυρά» τους, αφήνοντάς τα στον προαύλιο χώρο, όμως ήδη είχαν προκαλέσει υλικές ζημιές σε πόρτες του σχολείου. Η αστυνομία κατέγραψε το γεγονός και ειδοποίησε την διεύθυνση του σχολείου.

Η υποδιευθύντρια του σχολείου στο protothema.gr 

Η υποδιευθύντρια του σχολείου Κατερίνα Καραλή, μιλώντας στο protothema.gr, επισήμανε ότι τα βράδια όλα τα σχολεία της περιοχής αντιμετωπίζουν προβλήματα από την παραβατική δράση ανηλίκων.

«Προχθές έβαλαν φωτιά και έκαψαν το φυλάκιο του 3ου Γυμνασίου. Χθες στο δικό μας σπάσανε με κλωτσιές τις πόρτες, πήρανε τα ηχεία, αλλά ευτυχώς τους προλάβανε οι γείτονες. Πρόκειται για αγόρια και κορίτσια ηλικίας 16 περίπου ετών, καθώς και μεμονωμένα άτομα πού ακολούθησαν με μηχανάκια» συμπλήρωσε.

Δείτε τις ζημιές που προκάλεσαν:

erithraia__2_
erithraia__3_
erithraia__1_

Πηγή: protothema.gr/Φρίξος Δρακοντίδης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet