Ξανά στους δρόμους οι γονείς στην Κηφισιά για την καθαριότητα στα σχολεία
Κοινωνία

Ξανά στους δρόμους οι γονείς στην Κηφισιά για την καθαριότητα στα σχολεία

Δεν φαίνεται να πείθονται εύκολα για τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης του Γιώργου Θωμάκου ότι θα τακτοποιηθεί το θέμα που έχει προκύψει με την καθαριότητα στα σχολεία οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Κηφισιάς.

Έτσι καλούν εκ νέου τους συλλόγους γονέων σε νέα κινητοποίηση, αλλά και ανάληψη δράσεων, όπως:

  • Να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας το Σάββατο 27/11/2021 στο κέντρο της Κηφισιάς.
  • Να καλέσουν τους γονείς σε όλα τα σχολεία να συνυπογράψουν το κείμενο κάλεσμα. 
  • Να καλέσουν τους Συλλόγους Διδασκόντων να συνυπογράψουν το κείμενο.

Μετά τη διαμαρτυρία που οργάνωσε στις 2 Νοεμβρίου στο δημαρχείο η Ένωση Συλλόγων & Κηδεμόνων, και στην οποία συμμετείχαν Σύλλογοι Γονέων, με αίτημα την άμεση κάλυψη των αναγκών σε καθαριότητα των σχολείων με πρόσθετο προσωπικό, η διοίκηση του Δήμου αποφάσισε να ενισχύσει την καθαριότητα ως εξής:

  • Στα νηπιαγωγεία οικαθαρίστριες/καθαριστές (1 ανά σχολείο) θα εργάζονται δύο επιπλέον ώρες υπερωρία (με ωράριο 9.30 – 17.30.).
  • Προστίθενται στο προσωπικό καθαριότητας των σχολείων επιπλέον 5 άτομα από το προσωπικό του Δήμου.

«Τα παραπάνω αποτελούν μια πρώτη δικαίωση της διαμαρτυρίας των γονέων. Ωστόσο η κάλυψη των σχολείων σε προσωπικό καθαριότητας απέχει σημαντικά από αυτό που απαιτείται για να τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και αισθητικής σε κανονικές συνθήκες και απέχει πολύ περισσότερο από το επίπεδο καθαριότητας που απαιτούν οι εγκύκλιοι των πρόσθετων μέτρων προστασίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού» υποστηρίζει η Ένωση Συλλόγων και προσθέτει: «Επιπλέον είναι ένα προσωρινό μέτρο και δεν υπάρχει καμία δέσμευση από τη διοίκηση του Δήμου ότι θα συνεχιστεί, εάν για παράδειγμα οι αποσπασμένοι εργαζόμενοι του Δήμου κληθούν να αντιμετωπίσουν άλλες επείγουσες ανάγκες, π.χ. του οδοκαθαρισμού».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet