Αιφνιδιαστική επίσκεψη Σταύρου Θεοδωράκη στο ΚΑΤ
ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Σταύρου Θεοδωράκη στο ΚΑΤ

Την πεποίθηση ότι το Ποτάμι είναι πολύ ψηλά στην επιλογή της ελληνικής κοινωνίας και θα του δώσει τη δυνατότητα να καθορίσει τις εξελίξεις στην επόμενη κυβέρνηση, εξέφρασε ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το ΚΑΤ.

Σχολιάζοντας τις πρώτες δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι ακόμα είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα, καθώς τα πράγματα αλλάζουν από μέρα σε μέρα και τόνισε πως τα γκάλοπ δεν βγάζουν κυβερνήσεις.

Επίσκεψη στο ΚΑΤ

Την άμεση ανάγκη να στηριχθούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που κρατούν όρθιο το σύστημα Υγείας, όπως είπε, λύνοντας κάποια από τα πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει μέσα από μια προσπάθεια αναδιαπραγμάτευσης, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, αμέσως μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη που πραγματοποίησε στο ΚΑΤ συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος.

Παράλληλα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι δεν προχώρησε τον διαγωνισμό για την πρόσληψη νέου νοσηλευτικού προσωπικού λόγω κομματικών σκοπιμοτήτων παρά το ότι υπάρχει το πράσινος φως από την Ε.Ε.

Ο κ. Θεοδωράκης είχε συνάντηση με τον διοικητή του νοσοκομείου, Ευάγγελο Αντωνόπουλο, τον διευθυντή της Γ΄ Ορθοπεδικής Κλινικής και συζήτησε με το ιατρικό και νοσοκομειακό προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

«Σε αυτό το νοσοκομείο έχουμε 200.000 επισκέψεις τον χρόνο, 15.000 επεμβάσεις τις οποίες με λίγους ακόμα νοσηλευτές μπορεί να φθάσουν στις 30.000», επισήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για σκοπιμότητες «καθώς δεν έχει προχωρήσει τον διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ για νέες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού παρά το γεγονός ότι η ΕΕ έχει δεσμευτεί για αυτό.

»Προτιμά, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, να κάνει “μπαλώματα”, τοποθετώντας δικά της παιδιά, συγγενείς και φίλους παρά να λύσουν τα προβλήματα που έχουν τα ελληνικά νοσοκομεία από την απουσία νοσηλευτών» τόνισε και προσέθεσε:

«Καταργήσαμε το εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και για να καλύψουμε τα κενά βάλαμε φόρο 6% στην υγειονομική περίθαλψη. Μοιράσαμε καθρεφτάκια στους ιθαγενείς δηλαδή».

Ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να εξορθολογιστεί το σύστημα υγείας ώστε να μην επιβαρύνονται οι φτωχοί αλλά αυτοί που έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Οι προτάσεις για την Υγεία

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Σταύρου Θεοδωράκη στο ΚΑΤ, το Ποτάμι παρουσίασε τις προτάσεις του για την Υγεία:

Νοσοκομεία με οργάνωση και διοίκηση που να προάγει την αποδοτική και αποτελεσματική τους λειτουργία με εξορθολογισμό των δαπανών τους μέσα από το σύγχρονο management.
Νοσοκομεία ανεξάρτητα, αυτοδιοικούμενα απαλλαγμένα από την κομματοκρατία, που μετρούν την ποιότητα των υπηρεσιών τους, δημοσιεύουν τα αποτελέσματα απόδοσης/αποτελέσματος ενδυναμώνοντας το αίσθημα εμπιστοσύνης των αρρώστων σε αυτά.
Αναδιοργάνωση και ανασυγκρότηση Νοσοκομειακών μονάδων με συγχωνεύσεις, ανάδειξη της εξειδίκευσης των υπηρεσιών τους και αλληλοκάλυψη.
Ανάπτυξη ολοκληρωμένων εφαρμογών πληροφορικής στη διοίκηση και την Ιατρική /θεραπευτική φροντίδα του νοσοκομείου (paperless & filmless Hospital). Καθιέρωση του Ιατρικού φακέλου Ασθενούς, βελτίωση και επέκταση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και του ηλεκτρονικού παραπεμπτικού.
Ανασχεδιασμό της χωροταξικής κατανομής των νοσοκομείων ειδικά στην Αττική.
Προγραμματισμός νέων αποκεντρωμένων μονάδων.
Σύγχρονο σύστημα εφημεριών, βασισμένο στον οικογενειακό γιατρό.
Διαρκή αξιολόγηση ιατρικού, νοσηλευτικού και τεχνολογικού προσωπικού των νοσοκομείων.
Σύγχρονο, διάφανο και αποκεντρωμένο, ηλεκτρονικό σύστημα προμηθειών
Πλήρη αναδιοργάνωση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) και ενίσχυση του επιστημονικού του κύρους.
Εξειδικευμένα συμβούλια ανά ειδικότητα για την προαγωγή της εκπαίδευσης της αριστείας και των καλών πρακτικών στην άσκηση της ιατρικής και της νοσηλευτικής.
Πλήρη αναδιοργάνωση της ιατρικής εκπαίδευσης σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακόεπίπεδο.
Αναδιοργάνωση των εργασιακών σχέσεων με βάση τα σύγχρονα Ευρωπαϊκά πρότυπα.
Σύνδεση αμοιβών με την παραγωγικότητα, διαφάνεια, καταπολέμηση της διαφθοράς.
Συνεργασία Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα υγείας για αποδοτικότερη και αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών φροντίδας υγείας στους ασφαλισμένους.

Πηγή: in.gr / Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet