Αμηχανία στο Δ.Σ. Κηφισιάς με την ενός λεπτού σιγή για τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ
Πολιτική

Αμηχανία στο Δ.Σ. Κηφισιάς με την ενός λεπτού σιγή για τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ

Αμηχανία προκάλεσε στην έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου η πρόταση του πρώην δημάρχου Βασίλη Βάρσου να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ.

Το αίτημά του προς την πρόεδρο του Σώματος έγινε αμέσως δεκτό από την κ. Λίλα Παπαδημητρίου, αλλά προκάλεσε την άμεση αντίδραση της δημοτική συμβούλου Μαρίας Σεβδαλή, από την παράταξη Κοινωνία Παρούσα, η οποία καταδίκασε και αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

Ωστόσο, η αποδοχή της πρότασης έφερε σε αμηχανία και τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Ανακύκλωσης, Εθελοντισμού κι  Εξυπηρέτησης των Πολιτών Γιώργο Σκορδίλη, ο οποίος αν και παραβρισκόταν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (η συνεδρίαση ήταν μεικτή) επέλεξε να μην σηκωθεί και να παραμείνει στο έδρανό του κατά την τήρηση της ενός λεπτού σιγής.

Αμέσως μετά ήρθε η παρέμβαση του αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Εκάλης και εντεταλμένου Αθλητισμού Αχιλλέα Κουρέπη, ο οποίος σχολίασε ειρωνικά την αποχώρηση της κ. Σεβδαλή, λέγοντας ότι «μόλις διαπιστώσαμε τις δημοκρατικές ευαισθησίες της αριστεράς». Μάλιστα, προχώρησε και ένα βήμα ακόμη, διατυπώνοντας την αντίθεσή του με την επίσημη θέση-απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να κηδευτεί ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ ως ιδιώτης. Ο κ. Κουρέπης χαρακτήρισε ως «αστείο» το γεγονός να κηδεύονται δημοσία δαπάνη καλλιτέχνες, τραγουδιστές κ.ά. και να μην κηδεύεται με τον ίδιο τρόπο ένα πολιτικό πρόσωπο που υπήρξε αρχηγός κράτους.

Με τις απόψεις του κ. Κουρέπη έσπευσε να συμφωνήσει πλήρως η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Δημ. Βικέλας» Νίνα Ασπασία Βλάχου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet