Ανακατατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς
Πολιτική

Ανακατατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς

Ανακατατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς και συγκεκριμένα στον εκπρόσωπο της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Κηφισιάς, αλλά και στο «δυναμικό» της πλειοψηφίας.

Από τη Λαϊκή Συσπείρωση παραιτήθηκε ο επικεφαλής Νίκος Σφαντός και αντικαταστάθηκε από τον πρώτο αναπληρωματικό, κ. Αντώνιο Μήλα, ο οποίος αποτελεί πλέον τακτικό μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς.

Στην παράταξη της πλειοψηφίας, τώρα, ανεξαρτητοποιήθηκε, με επιστολή της που αναγνώστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016, η δημοτική σύμβουλος Καλλιόπη Πάστρα-Μάγερ.

Η κα Πάστρα-Μάγερ, η οποία απουσίαζε κατά τη συγκεκριμένη συνεδρίαση λόγω της ονομαστικής της εορτής, δήλωσε, μέσω της επιστολής της, την παραίτησή της από τον συνδυασμό Δύναμη Ελπίδας και τη διατήρηση της έδρας που κατέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο ως τη λήξη της πενταετίας.

Η ανεξάρτητη, πλέον, δημοτική σύμβουλος επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι διαπίστωσε ότι δεν συνέτρεχαν οι συνθήκες οι οποίες θα της επέτρεπαν να συνεχίσει να εκπληρώνει τα καθήκοντά της. Μάλιστα, τόνισε ότι «οι δημότες δεν απολάμβαναν την ισονομία και ισοπολιτεία» και ότι «οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης βρισκόντουσαν υπό την επιρροή ενός εγωκεντρικού συστήματος και μιας μικρής ομάδας διοικούντων».  Από τη νέα της θέση θα εξακολουθήσει να συμπράττει σε καθετί που εξυπηρετεί τους δημότες της Κηφισιάς, όπως σημείωσε, μη παραλείποντας, βέβαια, να ευχαριστήσει τον δήμαρχο Κηφισιάς για την εμπιστοσύνη του.

Τις ευχαριστίες του για τη συνεργασία με την κα Κ. Παστρά-Μάγερ εξέφρασε και ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος, δηλώνοντας παράλληλα την «απορία» και τη «λύπη» του για την απόφασή της.

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι ουδέποτε υπήρξε κάποιο σημείο τριβής στη συνεργασία του με τη δημοτική σύμβουλο, λέγοντας χαρακτηριστικά «ποτέ δεν στεναχωρηθήκαμε, ποτέ δεν είπαμε μια πικρή κουβέντα, ποτέ δεν διαφωνήσαμε». Ο ίδιος τόνισε ότι προσπαθούσε πάντα να ανταποκριθεί υπηρεσιακά στις παρατηρήσεις της για τη λειτουργία διαφόρων υπηρεσιών, το οποίο, όπως είπε, η κα Πάστρα-Μάγερ είχε αναγνωρίσει.

Ακολούθως, την κάλεσε δημόσια να αναθεωρήσει την απόφασή της και να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στις αρμοδιότητες που της έχει εκχωρήσει. Σε περίπτωση, όμως, που δεν αναθεωρήσει, την κάλεσε, με κριτήριο το πολιτικό ήθος -όπως ανέφερε- να αποδώσει την έδρα που κατέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο στον συνδυασμό που την ανέδειξε. «Δεν είναι έντιμο πολιτικά», σημείωσε ο δήμαρχος, «κάποιος να διαχειρίζεται την ισχύ που απέκτησε από τον αγώνα ενός συνδυασμού και ενός υποψηφίου δημάρχου».

Παράλληλα, ο κ. Γ. Θωμάκος ζήτησε από την κα Κ. Πάστρα-Μάγερ να δώσει στη δημοσιότητα ένα περιστατικό σχετικά με το «εγωκεντρικό σύστημα», αλλά και ένα περιστατικό μη ισονομίας και μη ισοπολιτείας που ανέφερε στην επιστολή της.

Τέλος, ο δήμαρχος αναμένει μία απάντηση από τη δημοτική σύμβουλο για την απαίτηση, όπως ανέφερε ο ίδιος, να αποδώσει την έδρα της στον συνδυασμό στον οποίο «οφείλει την εκλογή της». Δήλωσε δε, ότι στο θέμα αυτό θα επιμείνει ιδιαίτερα, λέγοντας χαρακτηριστικά, «και νομίζω είναι γνωστό ότι είμαι αρκετά επίμονος άνθρωπος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet