Απώλειες για τη Ν.Δ. στον Δήμο και τις επιμέρους Δ.Ε. Κηφισιάς
Πολιτική

Απώλειες για τη Ν.Δ. στον Δήμο και τις επιμέρους Δ.Ε. Κηφισιάς

Η Ν.Δ. υπέστη απώλεια δυνάμεων, τόσο στο σύνολο του Δήμου, όσο και στις επιμέρους Δημοτικές Ενότητες (Κηφισιάς, Ν. Ερυθραίας και Εκάλης), παρ’ ότι διατήρησε παντού την πρώτη θέση. Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τα εκλογικά ποσοστά του, με το μεγαλύτερο να το καταγράφει στη Δ.Ε. Νέας Ερυθραίας (32,21%) και το χαμηλότερο στη Δ.Ε. Εκάλης (9,99%).

Το Ποτάμι κατέλαβε την τρίτη θέση στον Δήμο Κηφισιάς, καταγράφοντας την καλύτερη εκλογική του επίδοση στη Δ.Ε. Εκάλης (11,66% – κατέλαβε τη δεύτερη θέση) και τη χειρότερη στη Δ.Ε. Νέας Ερυθραίας (9,29%).

Η Χρυσή Αυγή επιλέχθηκε ως τέταρτο κόμμα από τους δημότες του ενιαίου Δήμου Κηφισιάς, με το καλύτερο εκλογικό σκορ στη Δ.Ε. Κηφισιάς (4,74%)  και το χειρότερο στη Δ.Ε. Εκάλης (3,02%).

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατατάχτηκαν 5η στην εκλογική σειρά του Δήμου Κηφισιάς, λαμβάνοντας το υψηλότερο ποσοστό τους στη Δ.Ε. Νέας Ερυθραίας (4,77%) και το χαμηλότερο στη Δ.Ε. Εκάλης (3,16%).

Την έκτη θέση κατέλαβε το ΚΚΕ, επιτυγχάνοντας την καλύτερη επίδοση στη Δ.Ε. Νέας Ερυθραίας (5,0%) και τη χειρότερη στη Δ.Ε. Εκάλης (1,52%).

Το ΠΑΣΟΚ κατέβηκε έβδομη θέση της εκλογικής κατάταξης στον Δήμο Κηφισιάς, με την καλύτερη εκλογική επίδοσή του στη Δ.Ε. Νέας Ερυθραίας (3,65%) και τη χειρότερη στη Δ.Ε. Εκάλης (1,76%).

Τέλος, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, στην πρώτη του εκλογική εμφάνιση, βρέθηκε στην 8η θέση στον Δήμο, έχοντας το υψηλότερο ποσοστό του στη Δ.Ε. Νέας Ερυθραίας (3,14%) και το χαμηλότερο στη Δ.Ε. Εκάλης (1,41%).

Πατήστε στους πίνακες που ακολουθούν για να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα στον Δήμο Κηφισιάς και ανά Δημοτική Ενότητα.

Δήμος Κηφισιάς - Εθνικές Εκλογές 2015

Δ.Ε. Κηφισιάς - Εθνικές Εκλογές 2015

Δ.Ε. Εκάλης - Εθνικές Εκλογές 2015

Δ.Ε. Νέας Ερυθραίας - Εθνικές Εκλογές 2015

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet