«Αυλαία» με εντάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς
Πολιτική

«Αυλαία» με εντάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς

Η εφαρμογή του νόμου 3852/2010 (προβλέπει ότι «ένα μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσες και απρόβλεπτης ανάγκης») και ο τρόπος που αυτός «ερμηνεύεται» από το εκάστοτε προεδρείο δημιούργησε αρκετές εντάσεις στις συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν μετά τις εκλογές του Μαΐου.

Μία από αυτές σημειώθηκε και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, την Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014, όπου χάθηκε αρκετός χρόνος για διευκρινιστεί εάν θα έπρεπε να τεθούν προς συζήτηση θέματα προ ημερησίας που πρότεινε ο κ. Νικόλαος Σφαντός (ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ), ενώ αντίστοιχες προτάσεις γίνονταν από την πλευρά του κ. Παναγιώτη Κανακάκη (ΑΝΑΣΑ). Μάλιστα, ο τελευταίος επέκρινε την απουσία του δημάρχου από τη συνεδρίαση, αναρωτώμενος για το ποιος θα ενημερώσει υπεύθυνα το Σώμα, προσθέτοντας καυστικά ότι το Δημοτικό Συμβούλιο «εμφανίζει εικόνα διάλυσης».

Τα θέματα που πρότεινε ο κ. Ν. Σφαντός αφορούσαν στη «χαλάρωση» των προϋποθέσεων για να γίνουν δεκτά τα παιδιά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, στην επιβάρυνση των γονιών που στέλνουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα «Αθλητικό Καλοκαίρι» και στο θέμα των παιδικών σταθμών. Από την πλευρά του, ο κ. Π. Κανακάκης έθεσε ερωτήματα για την επικείμενη κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών (για το θέμα έκανε ιδιαίτερη αναφορά και ο κ. Γιώργος Σκορδίλης), το χωροταξικό που «πέρασε από τη Βουλή και καταστρέφει την πόλη μας», τη λειτουργία του Δήμου στο θέμα της καθαριότητας, αλλά και της συλλογής κλαδιών, τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων και για τις αιτήσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Στην πρόταξη των συγκεκριμένων θεμάτων αντέδρασε έντονα ο δημοτικός σύμβουλος Τηλέμαχος Τσιλιγκίρης, ο οποίος και αποχώρησε, ενώ «πυροσβεστικά» λειτούργησε η προεδρεύουσα Άννα Κορογιαννάκη, η οποία πρότεινε και έγινε δεκτό, να προηγηθούν τα τρία έκτακτα θέματα που είχε φέρει η διοίκηση και μετά να τεθούν σε ψηφοφορία τα ζητήματα που βάζει ο κ. Ν. Σφαντός, για το εάν θα συζητηθούν ή όχι. Τελικώς, κατά την προαναφερόμενη ψηφοφορία τα θέματα δεν έτυχαν της εγκρίσεως του Σώματος.

Μικροένταση σημειώθηκε, επίσης, και κατά τη συζήτηση του πρώτου έκτακτου θέματατος (αφορούσε στα όρια του ναού Μεταμόρφωσης Σωτήρα, προκειμένου να εκδοθεί άδεια για την εκτέλεση ορισμένων επισκευαστικών εργασιών), που οδήγησε στην αποχώρηση του κ. Ευάγγελου Σιδέδη, ο οποίος επέμενε ότι το θέμα δεν είχε περάσει από τις Υπηρεσίες και άρα δεν θα έπρεπε να συζητηθεί.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα 27 θέματα της ημερήσιας διάταξης πέρασαν χωρίς άλλα απρόοπτα, οδηγώντας στη λήξη της (πιθανότατα) τελευταίας συνεδρίασης του παρόντος Δημοτικού Συμβουλίου. Ωστόσο, η αίσθηση που έμεινε ήταν ότι το μεγάλο διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ των εκλογών και της ανάληψης καθηκόντων από τη νέα δημοτική αρχή, σε συνδυασμό με τον νόμο που αναφέρθηκε παραπάνω, δεν διευκολύνει το έργο του Σώματος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet