Διευκρινίσεις σχετικά με τη Μένανδρος Α.Ε. δίνει ο Δήμος Κηφισιάς
Πολιτική

Διευκρινίσεις σχετικά με τη Μένανδρος Α.Ε. δίνει ο Δήμος Κηφισιάς

Αναφορικά με την αποχώρηση της εταιρείας «Μέναδρος Α.Ε.» από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Η ΚΗΦΙΣΙΑ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ» και κατόπιν ανακοινώσεως της απερχόμενης διοίκησης της εταιρείας ο Δήμος Κηφισιάς απαντά με δική του ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι στόχος της νέας διοίκησης του Δήμου είναι η ένταξη και η αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων «που θα βοηθήσουν άνεργους δημότες της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου:

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης «Μέναδρος Α.Ε.» που δημοσιεύτηκε στον Τύπο, ο Δήμος Κηφισιάς διευκρινίζει τα ακόλουθα:

1. Σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρείας «Μέναδρος ΑΕ» (ΦΕΚ 7770-27/7/2012 άρθρο 2 παρ.1- Σκοπός της εταιρείας) η Δημοτική επιχείρηση εκτός των άλλων, έχει κύριο καταστατικό σκοπό την συμμετοχή και αξιοποίηση εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων. Δεν στερείται τεχνογνωσίας και εμπειρίας, γεγονός που την κατέστησε και συντονιστή της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Η ΚΗΦΙΣΙΑ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ».

2. Η απερχόμενη διοίκηση της «Μέναδρος ΑΕ» κατ΄ εξακολούθηση υποστηρίζει ότι έχει αποχωρήσει από τη Σύμπραξη. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει δεδομένου ότι το τελευταίο πρακτικό του Δ.Σ. της Α.Σ. «Η ΚΗΦΙΣΙΑ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ» (1/8/2014) δεν έχει υπογραφεί από όλους τους εταίρους. Σε αυτό μάλιστα, αναφέρεται ότι οι δράσεις 2,3,6,7,8 δίνονται στους άλλους εταίρους πλην του Δήμου Κηφισιάς ενώ συντονιστής καλείται να αναλάβει η εταιρεία «01 Πληροφορική», η οποία δεν έχει αποδεχθεί. Συνεπώς το ποσό των 51.000 ευρώ θα μοιραζόταν αναλόγως στους εταίρους που θα αναλάμβαναν τις δράσεις.

Εν κατακλείδι να τονίσουμε πως στόχος της νέας διοίκησης του Δήμου Κηφισιάς είναι η ένταξη και η αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων που θα βοηθήσουν άνεργους δημότες της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της «Μένανδρος Α.Ε.»

Στις κατηγορίες που δέχθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ότι λόγω της αποχώρησής της από συντονιστής και εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Η ΚΗΦΙΣΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ», κινδυνεύουν να χαθούν τουλάχιστον 51.000 ευρώ η εταιρεία «Μένανδρος Α.Ε.» προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση:

1. Το έργο που αναλαμβάνει να υλοποιήσει η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Κηφισιάς «Η ΚΗΦΙΣΙΑ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ», απαρτιζόμενη από πέντε (5) μέλη, αφορά την επιμόρφωση των ανέργων και την ενίσχυση της απασχόλησης, προσαρμοσμένης στις τοπικές ανάγκες εργασίας.

2. Η Δημοτική Επιχείρηση Μένανδρος Α.Ε. έχει καταστατικό σκοπό την εκμίσθωση και εκμετάλλευση συγκεκριμένων κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Κηφισιάς επί σκοπώ διαφήμισης και προβολής και απασχολεί προσωπικό. Η τεχνογνωσία και εμπειρία της ως εκ τούτου δεν αποτελεί τον πυρήνα του αντικειμένου του έργου.

3. Το έργο είναι αρχικού προϋπολογισμού 390.000 ευρώ. Η αποχώρηση ενός μέλους από τη σύμπραξη δεν επηρεάζει ούτε ποσοτικά ούτε ποιοτικά την υλοποίηση του προγράμματος, στο οποίο, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν ο Δήμος Κηφισιάς, Ο Εμπορικός Σύλλογος Κηφισιάς καθώς και ιδιωτικοί φορείς με εμπειρία στον χώρο της επιμόρφωσης.

4. Το ποσό στο οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα («τουλάχιστον 51.000 ευρώ»), σε καμία περίπτωση δεν «χάνεται» καθώς πρόκειται για ήδη εγκεκριμένες και προϋπολογισθείσες δράσεις του προγράμματος για το σύνολο των είκοσι (20) δράσεων, η πραγματοποίηση των οποίων από τα υπόλοιπα μέλη της Αναπτυξιακής Σύμπραξης προβλέπεται στο καταστατικό αυτή και συνεχίζει να εποπτεύεται από την Περιφέρεια Αττικής.

5. Παρά το γεγονός ότι η δημοτική επιχείρηση Μένανδρος Α.Ε. αποχώρησε από το πρόγραμμα, ο Δήμος Κηφισιάς παραμένει εταίρος της σύμπραξης, διατηρώντας ειδικό βάρος μεταξύ των μελών της Αναπτυξιακής Σύμπραξης.

6. Η δημοτική επιχείρηση Μένανδρος Α.Ε. δεν προέβη σε καμία δαπάνη για το εν λόγω πρόγραμμα όπως επίσης δεν προχώρησε, μετεκλογικά και εν μέσω θέρους σε εσπευσμένες προσλήψεις (όπως απαιτούσε επιτακτικά η υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος), όρος ο οποίος ήταν δυνατό όμως να πραγματωθεί ευχερέστερα από άλλα μέλη της Α.Σ., ιδίως φορείς που δεν περιορίζονται ως προς το καθεστώς προσλήψεών τους, χωρίς να διαταράξει την υλοποίηση του προγράμματος.

7. Η απόφαση περί αποχώρησης ελήφθη διότι αφ’ ενός η παραμονή της εταιρείας θα επέφερε ανυπαίτιες επιβραδύνσεις στην υλοποίηση του όλου έργου, λόγω της δημοσιονομικής συγκυρίας και της αδυναμίας προσλήψεων στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, αφ΄ ετέρου θα προϋπέθετε τη σημαντική επιβάρυνση της δημοτικής επιχείρησης με μεγάλες προκαταβολικές δαπάνες, πλήττοντας έτσι τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.

Καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να εκτιμήσουν την αξιοσέβαστη προσπάθεια της δημοτικής επιχείρησης Μένανδρος Α.Ε. και να μην την εμπλέκουν σε τακτικές μετεκλογικής πόλωσης.

Με κάθε εκτίμηση,

Το Δ.Σ. της Μένανδρος Α.Ε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet